Sivuston käyttötapa: Mobiili

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille, eikä pääsykokeita ole. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi.

Valmistaudu jatko-opintoihin ja pääsykokeisiin tai etsi oma alasi

Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Tampereen ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään Humanistinen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa. Suoritettuja tutkinnon osia voi sisällyttää myöhemmin korkeakoulututkintoon ja näin nopeuttaa opintojen etenemistä. Alkio-opisto valmentaa myös pääsykokeisiin.

Alkio-opistolla voit etsiä omaa alaasi ja hakea lisäkoulutusta. Alkio-opistossa opiskelee välivuotta viettäviä, lukiosta suoraan tulleita, työttömiä ja alan vaihtajia.

Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä. Alkiolla voi siis turvallisesti kokeilla oma alaansa menettämättä ensi kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät, ja suoritetut opinnot nopeuttavat valmistumista.

Laadukasta ja mukaansatempaavaa opetusta

Alkio-opiston opetus on laadukasta ja mukaansatempaavaa. Hyvä yhteishenki siivittää opinnoissa eteenpäin.

"Alkiolla vallitsee jonkinlainen toverillisuus. Kaikki ympäri Suomea tulleet ihmiset ovat täällä samassa veneessä. Yllätyin itsekin, että täällä muodostuu näin vahva yhteishenki ja kaikilla on mukavaa keskenään.
Mitä kivaa vielä onkaan tulossa?"


– Joel von Koch.

Hae mukaan Alkio-opistoon!

Alkio-opistolle voi hakea suoraan opiston verkkosivujen kautta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten suosituimmat linjat täyttyvät nopeasti. Alkio-opistolla ei ole pääsykokeita. Oletpa sitten kevään ylioppilas, välivuotta jo pitänyt, työelämästä opintoihin palaava tai muuten opiskelupaikkaa vailla oleva, Alkio-opisto on hyvä tilaisuus, johon kannattaa tarttua.

Haluatko lisätietoa Alkio-opiston tarjonnasta?

Löydät lisätietoa Alkio-opiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Alkio-opistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset - Alkio-opisto

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Alkio-opisto yhteystiedot

Alkio-opistoTähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvioinnit

          (5)
Keijutin   |   8.5.2017
Opettajat olivat todella lämminhenkisiä ja välittäviä. Koulutusohjelmasta karttuneet taidot ovat kantaneet pitkälle elämän varrella. Kiitoksia elämäni hienoimmasta vuodesta! :)
          (4)
m   |   30.3.2014

          (4)
Emilia   |   29.1.2014
Toista vuotta Alkiolla olevana, on tämä ollut hyodyllinen paikka tulevaisuutta ajatellen! Saan suoritettua paljon opintoja eteenpäin sekä uusien ystävien määrä on valtava. Suosittelen Alkio-opistoa koulutuksen monipuolisuuden ja runsaan muun aktiviteetinkin puolesta! :)