Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


11 helmi 2015
Opiskelu kansanopistossa
Mikä on kansanopisto?
Millaisessa tapauksessa kansanopisto olisi hyvä vaihtoehto?
Millaisia asioita voit opiskella kansanopistossa?
Mitkä ovat lähimmät kansanopistot Tampereella?

Vastaus

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi!  Kansanopistot ovat luonteeltaan sisäoppilaitoksia ja koska suurin osa opiskelijoista asuu opistojen yhteydessä olevissa asuntoloissa, muodostuu opiskeluvuodesta intensiivinen kokemus.

Kansanopistossa voit valmentautua unelma-ammattiisi. Välivuosi on erinomainen vaihtoehto hakeutua kansanopistoon. Voit viettää välivuoden kansanopistossa pääsykokeisiin valmentautuen tai vaikkapa tutustua täysin uuteen alaan.

Kansanopistojen opintolinjat ovat useimmiten yleissivistäviä eli vapaatavoitteisia kuten kielten, taideaineiden tai kasvatusalojen linjat. Kansanopistojen ainevalikoima vaihtelee vuosittain. Suosituimpia ovat kieli- ja taidelinjat sekä humanistisiin ja yhteiskunnallisiin aineisiin keskittyvät linjat. Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella myös avoimen yliopiston aineita.

Kansanopistojen pitkäkestoiset linjat alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Lukuvuoden kestävien linjojen lisäksi tarjolla on myös yhden lukukauden tai sitä lyhyemmän ajan kestäviä linjoja. Kansanopistoon ei ole yläikärajaa, joten se on avoin kaikille! Pääsyvaatimukset ovat linjakohtaisia: yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.

Lue lisää täältä.

Tampereen lähimmät kansanopistot ovat Päivölän opisto, Voionpään opisto sekä Kankaanpään opisto.

Onnea opintojesi etsintään.

Aurinkoista kevättä!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

05 syys 2014
Sosionomilinjalle valmentavat opinnot
Hei,

Olen valmistunut lukiosta ja haluaisin toistaiseksi hakea ammattikorkeakouluun sosionomilinjalle. Seuraava mahdollisuus vasta ensi keväänä. Onko kansanopistossa kursseja, joista olisi hyötyä ammattikorkeakoulua ajatellen ja joita voisi suorittaa tässä tämän vuoden aikana?

Vastaus

Hei,

Ja kiitos kysymyksestäsi! Olet oikeilla jäljillä. Kansanopistoissa on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulujen sosionomilinjoille valmentavia opintoja. Sinulle hieno asia on, että usein kansanopistossa suoritetut kurssit on mahdollista hyväksilukea myös osaksi ammattikorkeakouluopintoja! Samalla preppaat itseäsi ammattikorkeakoulun pääsykoetta varten.

Moni kansanopistolinjan valmentavista opinnoista alkaa syksyisin sekä vuodenvaihteen jälkeen. Kannattaa olla yhteydessä oman lähiseutusi kansanopistoihin kurssitarjontaan ja alkamisajankohtaan liittyen. Hyvin usein opiskelijoita otetaan sisään vielä hakuajan umpeuduttuakin. Sosionomilinjalle valmentavia kansanopistojen opintolinjoja löydät täältä.

Iloisin terveisin,

Studentum.fi

20 joulu 2013
Kansanopisto-opinnot peruskoulun jälkeen
Onko kansanopistoon hakeminen kannattavaa nuorelle, joka on hyvin arvosanoin päättänyt peruskoulu opinnot ja suunnittelee vielä ammatinvalintaa? Suunnitelmissa lukio, mutta haluaisi viettää vielä väli vuoden jollain kansanopiston kurssilla.

Vastaus

Hei!

Kansanopisto on oiva vaihtoehto sinulle, joka haluat vielä hieman saada selville, mikä voisi olla juuri sinun alasi. Kansanopisto-opintoja suositellaan etenkin välivuotta viettäville tai opiskelijoille, jotka hakivat esimerkiksi ammattikorkeakouluun/yliopistoon, mutta eivät pääseet opiskelemaan. Kansanopistoissa voit mm. suorittaa avoimen yliopiston kursseja, hankkia hyvät valmiudet pääsykokeisiin lukuisilla eri aloilla tai nähdä millaista on unelma-ammatin opiskelu käytännössä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että monille kansanopistolinjoille vaaditaan 18-vuoden ikä. Pääsyvaatimukset ovat kuitenkin linjakohtaisia. Yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.

Suosittelen sinua ehdottomasti ottamaan yhteyttä sinua kiinnostavaan kansanopistoon ja tiedustelemaan heiltä lisää pääsyvaatimuksista ja linjoista! Olen kuitenkin varma, että vuosi kansanopistossa ei takuulla mene hukkaan!

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi