Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

Oleskelulupa Suomessa opiskeluun
Moi

En asu Suomessa mutta voinko opiskella kansanopistossa?
Voinko saada opiskelijan viisumin opiskelemaan jos voin opiskella siellä?
(En ole suomalainen enkä asu Suomessa, niin jos voin opiskella Suomessa, menisin Suomeen)
Vastaus

Hei,

Voit opiskella Suomessa alle 90 päivää ilman oleskelulupaa. Alle 90 päivän oleskelua varten saatat tarvitaviisuminLinkki toiselle sivustolle. 

Jos sinulla on opiskelijan oleskelulupa johonkin toiseen EU:n jäsenvaltioon ja kuulut opiskelijoita koskevan lain piiriin, voit tulla Suomeen suorittamaan opintojasi korkeintaan 360 päivän ajaksi. Tee silloin liikkumisilmoitus Maahanmuuttovirastolle.

Jos tulet Suomeen suorittamaan korkeakoulututkintoa, sinulle myönnetään A-lupa eli jatkuva oleskelulupa ja saat kotikunnan. Muille kuin korkeakoulututkinto-opiskelijoille myönnetään B-lupa eli tilapäinen oleskelulupa.

Jos opintosi eivät johda ammattiin tai tutkintoon, voit saada opiskelijan oleskeluluvan vain perustellusta syystä. Tällainen syy voi olla ammattitaidon tai tutkinnon täydentäminen, lähtömaassa tehtävään työhön liittyvä lisäkoulutus tai Suomesta saatava erityiskoulutus (esimerkiksi koulutusviennin puitteissa tapahtuva koulutus). Avoimen yliopiston opintoihin ei myönnetä oleskelulupaa.

Suosittelen olemaan vielä yhteydessä Maahanmuuttovirastoon asian tiimoilta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apurahaa kansanopisto-opintoihin
Onko kansanopisto-opintoihin mahdollista hakea stipendiä tai muuta vastaavaa? Mistä sellaista mahdollisesti voisi hakea? Onko mahdollista hakea maksuhuojennusta, jos stipendejä ei ole?
Vastaus

Hei, 

kiitos kysymyksestä!

Kansanopisto-opintoihin on mahdollista hakea stipendiä tai muuta apurahaa. Apurahaa myöntäviä tahoja löytyy esimerkiksi Opintopolun sivuilta

Maksuhuojennuksista ja esimerkiksi osa-maksumahdollisuuksista kannattaa kysäistä siltä kansanopistolta, johon olet ajatellut hakea opiskelemaan. Käytännöt varmasti vaihtelevat eikä kansanopistoilla ole asian suhteen yhtä yhteistä linjaa.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Opiskelu kansanopistossa
Mikä on kansanopisto?
Millaisessa tapauksessa kansanopisto olisi hyvä vaihtoehto?
Millaisia asioita voit opiskella kansanopistossa?
Mitkä ovat lähimmät kansanopistot Tampereella?
Vastaus

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi!  Kansanopistot ovat luonteeltaan sisäoppilaitoksia ja koska suurin osa opiskelijoista asuu opistojen yhteydessä olevissa asuntoloissa, muodostuu opiskeluvuodesta intensiivinen kokemus.

Kansanopistossa voit valmentautua unelma-ammattiisi. Välivuosi on erinomainen vaihtoehto hakeutua kansanopistoon. Voit viettää välivuoden kansanopistossa pääsykokeisiin valmentautuen tai vaikkapa tutustua täysin uuteen alaan.

Kansanopistojen opintolinjat ovat useimmiten yleissivistäviä eli vapaatavoitteisia kuten kielten, taideaineiden tai kasvatusalojen linjat. Kansanopistojen ainevalikoima vaihtelee vuosittain. Suosituimpia ovat kieli- ja taidelinjat sekä humanistisiin ja yhteiskunnallisiin aineisiin keskittyvät linjat. Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella myös avoimen yliopiston aineita.

Kansanopistojen pitkäkestoiset linjat alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Lukuvuoden kestävien linjojen lisäksi tarjolla on myös yhden lukukauden tai sitä lyhyemmän ajan kestäviä linjoja. Kansanopistoon ei ole yläikärajaa, joten se on avoin kaikille! Pääsyvaatimukset ovat linjakohtaisia: yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.

Lue lisää täältä.

Tampereen lähimmät kansanopistot ovat Päivölän opisto, Voionpään opisto sekä Kankaanpään opisto.

Onnea opintojesi etsintään.

Aurinkoista kevättä!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 29 tuloksesta
1
2
3
4
...
10

Mainokset