Kansanopistot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Kansanopistot

Sosionomilinjalle valmentavat opinnot
Hei,

Olen valmistunut lukiosta ja haluaisin toistaiseksi hakea ammattikorkeakouluun sosionomilinjalle. Seuraava mahdollisuus vasta ensi keväänä. Onko kansanopistossa kursseja, joista olisi hyötyä ammattikorkeakoulua ajatellen ja joita voisi suorittaa tässä tämän vuoden aikana?
Vastaus

Hei,

Ja kiitos kysymyksestäsi! Olet oikeilla jäljillä. Kansanopistoissa on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulujen sosionomilinjoille valmentavia opintoja. Sinulle hieno asia on, että usein kansanopistossa suoritetut kurssit on mahdollista hyväksilukea myös osaksi ammattikorkeakouluopintoja! Samalla preppaat itseäsi ammattikorkeakoulun pääsykoetta varten.

Moni kansanopistolinjan valmentavista opinnoista alkaa syksyisin sekä vuodenvaihteen jälkeen. Kannattaa olla yhteydessä oman lähiseutusi kansanopistoihin kurssitarjontaan ja alkamisajankohtaan liittyen. Hyvin usein opiskelijoita otetaan sisään vielä hakuajan umpeuduttuakin. Sosionomilinjalle valmentavia kansanopistojen opintolinjoja löydät täältä.

Iloisin terveisin,

Studentum.fi

Musiikin ja suomenkielen opinnot
Hei. Löytyisikö "suomen kielen opetusta ulkosuomalaiselle nuorelle jossakin kansanopistossa.
tai vaihtoehtoisesti klassisen musiikin opetusta ( sello, piano) terv. Kaija-Liisa Bruun, Tanska
Vastaus

Hei Kaija-Liisa,

Suomessa useassa kansanopistossa voi opiskella suomenkieltä:

Suomenkielen opiskelu kansanopistossa

Musiikkiopintoja löytyy myös:

Musiikin opiskelu kansanopistossa

Tutustu kansanopistoje tarjontaan. Voit lähettää haluamallesi kansanopistolle yhteydenottpyynnön, jolloin kansanopistosta vastataan sinulle henkilökohtaisesti. Yhteyenottolomakkeen löydät jokaisen kansanopiston esittelyn ohesta.

Toivottavasti löydät sopivan koulutuksen!

Studentum.fi

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Näyttää 1-3 kysymystä 23 tuloksesta
1
2
3
4
...
8

Mainokset