Sivuston käyttötapa: Mobiili

Välivuosi kansanopistossa

Välivuosi kansanopistossa

Vietä välivuosi ja valmentaudu unelma-ammattiisi kansanopistossa!

Haitko opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun? Jäikö pääsykokeisiin pänttääminen puolitiehen eikä opiskelupaikka auennut tänä vuonna? Ei hätää, välivuoden voi viettää tehokkaasti monella tavalla!

Joka vuosi tuhansilla nuorilla on edessään välivuosi. Välivuosi ei kuitenkaan ole ollenkaan huono juttu, vaan se on monelle nuorelle hyödyllinen vaihe elämässä. Tällöin on aikaa selkiyttää ajatuksia opintosuunnasta ja tulevasta ammatista ja vuoden kuluttua opiskelemaan pyritään entistä määrätietoisempana.

Vaikka opiskelupaikka yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta ei tänä vuonna auennutkaan, ei kannata suinkaan heittää välivuotta hukkaan, vaan se kannattaa ehdottomasti käyttää tehokkaaseen opiskeluun. Tähän muun muassa kansanopistot ovat erinomainen vaihtoehto kouluvuosien jälkeen. Välivuosi kansanopistossa kannattaa!

Valmentaudu unelma-ammattiisi kansanopistossa

Kansanopistoissa voit mm. suorittaa avoimen yliopiston kursseja, hankkia hyvät valmiudet pääsykokeisiin lukuisilla eri aloilla tai nähdä millaista on unelma-ammatin opiskelu käytännössä. Vuosi kansanopistossa parantaa siis mahdollisuuksiasi opiskelupaikan saamisessa ja jopa vauhdittaa opintojesi alkutaipaletta. Kiinnostaako sinua esimerkiksi lääketiede tai oikeustiede? Tai haluatko lukemaan kieliä tai kenties kauppatieteitä? Monet kansanopistot järjestävät vuoden kestäviä linjoja, jotka kestävät tavallisimmin syksystä kevääseen. Opistovuoden aikana preppaan tietoja ja taitoja pääsykokeita varten!

Yliopistoon pyrkiville kansanopisto on oiva vaihtoehto välivuodelle, sillä suurin osa kansanopistoista antaa opetusta avoimen yliopiston aineissa. Valikoima vaihtelee niin opiston kuin myös vuoden mukaan. Tarjolla on mm. kasvatusalan, kielten, psykologian ja viestinnän opintoja. Avoimen yliopiston opinnot voivat olla väylä yliopisto-opintoihin tai ne voivat toimia opiskelijan täydennyskoulutuksena ja yleissivistyksen laajentajana. Yliopisto-opintojen yhdistäminen kansanopisto-opintoihin voi myös monipuolistaa omaa koulutusta.

Vietä välivuosi kansanopistossa pääsykokeisiin valmentautuen tai vaikkapa täysin uuteen alaan tutustuen!


Lue lisää:

» Kansanopistoihin hakeminen

» Kansanopistojen opintolinjat

» Selaa koulutusvaihtoehtoja