Sivuston käyttötapa: Mobiili

Avoin yliopisto-opetus kansanopistoissa

Avoin yliopisto-opetus kansanopistossa

Avoin yliopisto-opetus kansanopistoissa

Yliopisto-opintojen yhdistäminen kansanopisto-opintoihin monipuolistaa omaa koulutusta. Useimmat kansanopistot tarjoavat avoimen yliopiston opintoja. Suurin osa opetustarjonnasta on eri oppiaineiden perusopintoja, mutta monissa aineissa voi opiskella myös pidemmälle. Kansanopistovuoden aikana voi suorittaa yhden tai kahden aineen perusopinnot. Avoimen korkeakoulun opinnot voivat olla lisänä yleissivistävällä linjalla tai opintojen pääsisältö.

Yleensä opiskelijat suorittavat keskimäärin 25-75 opintopistettä eli 1-2 perusopintokokonaisuutta sekä yleisopintoja. Erityisen tehokkaalla opiskelulla voi kuitenkin saada jopa 90-110 opintopistettä suoritetuksi. Voit opiskella avoimen yliopiston opintoja useamman vuoden ajan ja pyrkiä tämän jälkeen yliopistoon. Suoritettujen avoimen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon avoimen yliopiston väylän kautta. Lisäksi suoritetut opintopisteet voi hyödyntää, kun pääsee yliopistoon tai korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi.

Opiskelu avoimessa yliopistossa on maksullista. Hinta sisältää opetuksen järjestämisestä aiheutuvat kustannukset ja ko. yliopiston perimän rekisteröinti- tai opintokohtaisen maksun. Opintojaksojen ja -kokonaisuuksien hinnat vaihtelevat oppiaineen ja toteutustavan mukaan. Lisäksi kurssimateriaaleista voi tulla kustannuksia.


Lue lisää: