Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kansanopistoihin hakeminen

Hakeminen kansanopistoon

Näin haet kansanopistoihin

Suomessa toimivissa kansanopistoissa opiskelee vuosittain yli 12 000 opiskelijaa. Kansanopisto on monipuolista koulutusta tarjoava aikuisoppilaitos ja joustava sisäoppilaitos. Täysipainoinen oppiminen ja yhteisöllisyys ovat kansanopistojen opetuksen perusta. Kansanopistot haluavat myös lisätä opiskelijoiden tietoisuutta, kriittisyyttä ja vastuuta yhteiskunnan jäsenenä.

Hakeminen opintoihin

Hakuajat ja pääsyvaatimukset kansanopistoihin ovat linja- ja opistokohtaisia. Kuitenkin useimmiten opintoihin haetaan keväällä ja kesällä, ja läpi lukuvuoden voi vielä kysyä peruutuspaikkoja. Opiskelijat otetaan linjoille joko soveltuvuustestillä, pääsykokeella tai ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät kunkin opiston kotisivuilta.

Myös ulkomaalaiset opiskelijat voivat hakea kansanopistoihin, mutta vain joissakin opistoissa on mahdollista opiskella englanniksi. Haettavista opintolinjoista saat tietoa Kansanopisto.fi:n lisäksi opistojen omilta kotisivuilta.

Opiskeluvaihtoehtoja

Kansanopistoissa voi opiskella mm. kädentaitoihin liittyviä kursseja, huonekalujen entisöintiä tai sisustusta. Myös erilaiset taidekurssit ovat kansanopistoissa hyvin suosittuja, samoin kuin kirjoittamisen ja kirjallisuuden kurssit sekä kielten koulutukset. Kiinan, japanin, ruotsin ja portugalin lisäksi voit hankkia esimerkiksi viittomakielen taidot. Liikunta- ja terveyskurssien tarjonta on vuosien mittaan kasvanut.


Lue lisää:

Löydä koulutusvaihtoehtosi!