Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kansanopistoihin hakeminen

kansanopisto hakuNäin haet kansanopistoihin

Suomessa toimivissa kansanopistoissa opiskelee vuosittain noin 130 000 opiskelijaa. Kansanopisto on monipuolista koulutusta tarjoava aikuisoppilaitos ja joustava sisäoppilaitos. Täysipainoinen oppiminen ja yhteisöllisyys ovat kansanopistojen opetuksen perusta. Kansanopistot haluavat myös lisätä opiskelijoiden tietoisuutta, kriittisyyttä ja vastuuta yhteiskunnan jäsenenä.

Haku syyskauden koulutuksiin on käynnissä!

Kansanopistoihin on opistokohtainen haku, ja useimpiin kansanopistoihin voit hakea vielä koko kesän ajan kansanopistojen omilta kotisivuilta löytyvän hakulomakkeen avulla. Kansanopistoissa voi opiskella myös kesäisin lukuisten eri alojen kursseilla. Haettavista opintolinjoista saat tietoa Kansanopisto.fi:n lisäksi opistojen omilta kotisivuilta.

Opiskeluvaihtoehtoja

Kansanopistoissa voi opiskella mm. kädentaitoihin liittyviä kursseja, huonekalujen entisöintiä tai sisustusta. Myös erilaiset taidekurssit ovat kansanopistoissa hyvin suosittuja, samoin kuin kirjoittamisen ja kirjallisuuden kurssit sekä kielten koulutukset. Kiinan, japanin, ruotsin ja portugalin lisäksi voit hankkia esimerkiksi viittomakielen taidot. Liikunta- ja terveyskurssien tarjonta on vuosien mittaan kasvanut.

Lue lisää opiskeluvaihtoehdoista!