Kansanopistot

Suomiloikka-kielikoulutus

Alkio-opisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
1 vuosi
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Suomiloikka-kielikoulutus

Suomiloikka-kielikoulutus

Tavoitteena opiskelu- tai työpaikka, mutta kielitaito ei vielä riitä? Tervetuloa!

Oletko aikuinen maahanmuuttaja, jonka unelma on opiskella tai tehdä oman alan töitä Suomessa? Haluatko oppia taitoja ja tietoja, jotka vievät sinut lähemmäksi omia tavoitteitasi? Kiinnostaako sinua kokeilla korkeakoulutasoisia opintoja koulussa, jossa saat tukea ja apua? Jos vastaat kyllä, tule Alkio-opistoon!

Alkio-opiston Suomiloikka-koulutuksessa kehität suomen kielen taitoasi ja voit valita erilaisia kursseja opiston laajasta valikoimasta oman kiinnostuksesi mukaan. Paras aika aloittaa koulutus on elokuussa, mutta voit hakea opiskelupaikkaa myöhemminkin lukuvuoden aikana.

Opiskelu ja opetus Alkio-opistossa

Suomiloikka-koulutuksessa opiskelet suomen kieltä ja viestintää maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden omassa ryhmässä, mutta voit myös valita kursseja, joilla opiskelet yhdessä äidinkieleltään suomalaisten kanssa. Vaihtoehtoja on paljon!

Opiskelu Alkio-opistossa on kokopäiväistä: opetusta on maanantaista perjantaihin 4–8 tuntia päivässä. Opiskelun tärkein sisältö on suomen kieli ja viestintä. Tavoite on vahvistaa suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, tutustua erilaisiin tekstilajeihin, kehittää kriittistä ja arvioivaa lukemista ja tiedonhakua sekä harjoitella akateemista kirjoittamista. Käytämme opetuksessa paljon omia oppimateriaaleja. Syyslukukaudella käymme läpi Suomen mestari 3 -oppikirjan, kevätlukukaudella on Suomen mestari 4 -oppikirjan vuoro. Voit suunnitellla omia opintojasi yhdessä linjanjohtajasi kanssa ja valita opintoja Alkio-opiston laajasta tarjonnasta. Saat ohjausta opintoihisi ja uravalintoihisi sekä yksilöllisesti että ryhmässä.

Koulupäivinä saat ilmaisen lounaan opiston omassa ruokalassa. Lisäksi voit hakea maksutonta asuntolapaikkaa opiston asuntolasta kahden hengen huoneesta tai saat matkakortin, jolla voit kulkea linja-autolla Jyväskylän tai Jämsän seudulta opistolle.

Lataa Hakijan opas 2023–2024

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Kuka voi hakea Suomiloikka-koulutukseen?

Tämä koulutus sopii sinulle, jos…

  • olet maahanmuuttajataustainen
  • haluat opiskella suomen kieltä ja kehittää työelämätaitojasi
  • haluat tulevaisuudessa opiskella tai tehdä töitä Suomessa
  • olet suorittanut lukion tai ammattikoulutuksen (Suomessa tai ulkomailla)
  • sinulla on oleskelulupa
  • suomen kielen taitosi on vähintään A2.2-tasolla
  • olet motivoitunut ja haluat panostaa opiskeluun!

Jos sinulla on kotoutumissuunnitelma, sopiva koulutus sinulle on Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutus. Maahanmuuttaja tarkoittaa ulkomailta Suomeen muuttanutta henkilöä, jolla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Suomiloikka-koulutus on Opetushallituksen tukemaa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomiloikka-kielikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Alkio-opisto
Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

Alkio-opisto

Onko tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai opiskelutaitojen vahvistaminen? Alkio-opistossa saat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Uskomme siihen, että parhaat tulokset ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Alkio-opisto on avoimia yliopisto- ja amk-opintoja, luovien alojen...

Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu