Kansanopistot
5,0 (1 Arvioinnit)

Suomen kieli ja kulttuuri: kotoutumiskoulutus

Lahden kansanopisto, paikassa Lahti
Pituus
Noin 1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
Noin 1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Suomen kieli ja kulttuuri: kotoutumiskoulutus

Suomen kieli ja kulttuuri

Vahvista suomen kielen taitoasi jatko-opintoja ja työelämää varten. Hanki tietoja ja taitoja, joita tarvitset omassa arjessasi ja asioinnissa. Kasva aktiiviseksi kansalaiseksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Koulutuksen opinto ja sisältö

Tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja ja taitoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteita (OPH 2012).

Koulutuksen aikana opiskelija saa arkielämässä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä oppii hoitamaan asioitaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Koulutus on yksi- tai kaksivuotinen opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ja opiskelua on noin 25 tuntia viikossa. Opiskeltavia aineita ovat

  • suomen kieli ja kulttuuri
  • yhteiskuntatieto
  • ympäristötieto
  • koulutus- ja työelämätieto
  • tietokoneen käyttö
  • matematiikka

Opiskelu on kokopäivätoimista, opiskelijan opinto-ohjelmasta riippuen 21–25 tuntia viikossa. Opetus tapahtuu noin 20 hengen ryhmässä. Työskentelytapoja ovat mm.

  • keskusteleva luennointi
  • pienryhmätyöskentely, ryhmätyöt, esitelmät
  • tekemällä oppiminen
  • virtuaalioppimateriaalit, kotitehtävät
  • opintokäynnit
  • yhteiset työpajat ja tapahtumat suomalaisten opintoryhmien kanssa.

Opintoihin sisältyy neljän viikon mittainen työssäoppimisjakso.

Opistolla on yli 20 vuoden kokemus suomen kielen sekä suomalaisen kulttuurin ja yhteiskuntatietouden opetuksesta maahanmuuttajille. Kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan tasa-arvoisessa ja lämminhenkisessä yhteisössä, osaavien opettajien johdolla, kannustavassa ja monikulttuurisuutta arvostavassa ilmapiirissä.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajalle, joka on täyttänyt 16 vuotta ja vailla ammatillista koulutusta ja jatko-opintokelpoisuutta Suomessa. Koulutuksessa on luku- ja kirjoitustaidon ryhmä sekä ryhmät opiskelijoille, joilla nämä taidot jo on. Koulutukseen valittavien suomen kielen taito on tasolla 0–A2.1.

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla. 

Kustannukset

Mikäli koulutus on hyväksytty opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan, siitä ei peritä maksuja. Maksuttomia koulutuspaikkoja on myös yli kolme vuotta Suomessa asuneille maahanmuuttajille. Opettajan tekemästä oppimateriaalista ei peritä maksuja.

Opintoihin voi hakea Kelan opintotukea tai hyödyntää mahdollisuutta opiskella työttömyysetuudella tuettuna. Rahoitus täytyy selvittää TE-toimistossa tai Kelassa jo ennen opintojen alkua.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomen kieli ja kulttuuri: kotoutumiskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Pamela Baganza
25 touko 2020

Helppo tehdä.

Lahden kansanopisto
Sammonkatu 8
15140 Lahti

Lahden kansanopisto

Lahden kansanopisto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten ja aikuisten oppilaitos. Vuonna 1893 perustettu opisto on vaihtoehto ja täydentäjä koulutuspolun nivelvaiheissa eli koulutusasteelta toiselle siirryttäessä mutta myös uuteen kulttuuriin kotouduttaessa. Opiston vanhin tunnuslause Elämän totuutta etsi on samalla palvelulupaus: opisto ei tarjoa opiskelijalle...

Lue lisää oppilaitoksesta Lahden kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu