Lahden kansanopisto

Lahden kansanopisto

Kaikesta oppii!

Lahden kansanopisto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten ja aikuisten oppilaitos. Vuonna 1893 perustettu opisto on vaihtoehto ja täydentäjä koulutuspolun nivelvaiheissa eli koulutusasteelta toiselle siirryttäessä mutta myös uuteen kulttuuriin kotouduttaessa.

Elämän totuutta etsi

Opiston vanhin tunnuslause Elämän totuutta etsi on samalla palvelulupaus: opisto ei tarjoa opiskelijalle valmiita totuuksia, vaan häntä kannustetaan etsimään omaansa. Opisto tarjoaa siihen kulttuurisesti moninaisen yhteisön tuen. Opistovuosi auttaa opiskelijaa löytämään omat vahvuutensa ja kehittämään itseään kokonaisvaltaisesti.

Osaaminen ja työn ilo ovat opistossa keskeisiä arvoja. Opistossa jokainen voi kehittää oppimistaitojaan, oppia eri tavoin ja innostua uuden omaksumisesta. Opiskelu avaa maailmaan näkymiä, jotka motivoivat jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja sivistämiseen.

Opiston toimitilat sijaitsevat Lahden keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lahden Matkakeskuksesta, joka on sekä kauko- että lähiliikenteen solmukohta ja HSL:n Z-lähijunan päätepysäkki, matka opiston toimipisteisiin taittuu kävellen 15–25 minuutissa. Kaikki kaupunkikeskustan palvelut sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

Opisto

Opisto järjestää aikuisten perusopetusta, maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta sekä ammatillista koulutusta. Aikuisten peruskoulussa opinnot etenevät lukutaitovaiheesta päättövaiheeseen opiskelijan aiemmat kouluopinnot huomioon ottaen. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon johtavissa opinnoissa opiskelija voi valita koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen tai perhepäivähoidon osaamisalan.

Vapaa akatemia: taide, tiede ja teatteri

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella taiteita, teatteria sekä kasvatustieteitä ja psykologiaa. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle.

Haluatko lisätietoa Lahden kansanopiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Lahden kansanopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Lahden kansanopistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi. 


Koulutukset

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lahden kansanopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Lahden kansanopisto

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,4

Perustuu 5 arviointiin

Pamela Baganza
Onnenonkija

Lahden kansanopiston tarjoama kuvataidelinja mahdollistaa perehtymisen eri taiteenaloihin ja taiteelliseen työskentelyyn, sekä tarjoaa apua taiteenalan jatko-opintoihin hakuun. Itse kehityin vuoden aikana paljon ja muutamat vaihtuvat opettajat ja kurssit tarjosivat minulle uutta näkemystä omaan tekemiseni. Haaveenani on ja oli työskennellä kuvat...

Näytä kokonaan
Anni Lähteenmäki
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Lahden kansanopisto täytä seuraavat tiedot: