Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maahanmuuttajakoulutukset

Otavan Opisto
Yhteenveto
1-2 vuotta
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Kysy lisätietoja
   
Päiväopinnot
Mikkeli
Kansanopistot

Maahanmuuttajakoulutukset

Maahanmuuttajakoulutus

Maahanmuuttajakoulutukset

Aikuisten perusopetuksen luku- ja kirjoitustaitovaihe

Luku- ja kirjoitustaitovaiheessa opiskellaan suomen kielen alkeita ja muita peruskoulussa tarvittavia tietoja ja taitoja. Opiskeltavia aineita ovat suomi toisena kielenä, matematiikka, yhteiskuntatietous ja kulttuurintuntemus, ympäristö- ja luonnontieto sekä opinto-ohjaus ja työelämätaidot. Opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Luku- ja kirjoitustaitovaiheen jälkeen voi hakea aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opintoihin.

Opintojen laajuus on vähintään 27 kurssia.

Aikuisten perusopetuksen alkuvaihe

Aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opinnoissa opiskellaan peruskoulussa tarvittavia tietoja ja taitoja. Lisäksi harjoitellaan opiskelu- ja tiedonhankintataitoja. Opiskeltavia aineita ovat mm. suomi toisena kielenä, matematiikka, englanti, historia, yhteiskuntaoppi ja ympäristöoppi. Opinnot kestävät yhdestä kahteen lukuvuotta. Alkuvaiheen opintojen jälkeen voit hakea aikuisten perusopetuksen päättövaiheeseen, jossa tavoitteena on perusopetuksen päättötodistus.

Opintojen laajuus on vähintään 38 kurssia.

Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Ensimmäinen hakukierros päättyy toukokuussa. Toinen hakukierros mahdollisille vapaille paikoille päättyy heinäkuussa.

Aikuisten perusopetuksen päättövaihe - Monikulttuurinen peruskoululinja 

Aikuisten perusopetuksen päättövaiheessa täydennetään peruskoulun oppimäärää ja vahvistetaan jatko-opinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Opinnot kestävät yhdestä kahteen lukuvuotta. Opiskeltavia aineita ovat mm. suomi toisena kielenä, englanti, matematiikka, fysiikka, kemia, maantieto sekä historia ja yhteiskuntaoppi. Opintoihin kuuluu myös opinto-ohjausta ja työelämään tutustumista sekä kulttuuriin ja viestintään liittyviä aineita. Keskeinen asema on kielitaidon kohentamisella ja oppimaan oppimisen taitojen kehittämisellä.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma opiskelusuunnitelma hänen tarpeittensa mukaan. Näin rakennetaan siltaa, joka helpottaa siirtymistä peruskoulusta jatko-opintoihin.

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Ensimmäinen hakukierros päättyy toukokuussa. Toinen hakukierros mahdollisille vapaille paikoille päättyy heinäkuussa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Asuntolassa asuvilta peritään 100 euron avainpantti, joka palautetaan lukuvuoden päätyttyä. Yli 17-vuotias on oikeutettu opintotukeen. Vaihtoehtoisesti yli 17-vuotias, Suomessa alle 3 vuotta asunut maahanmuuttaja voi hakea kotoutumistukea oman kotipaikkakuntansa TE-toimistosta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maahanmuuttajakoulutukset? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavan Opisto Facebookissa

Otavan Opisto

Otavan Opisto

» Otavan Opisto somessa

Otavan Opisto on vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto. Otavan Opisto järjestää vapaan sivistystyön koulutuksia, jotka ovat sekä lyhytkursseja että pitkäkestoisia, koko lukuvuoden kestäviä koulutuksia. Otavan Opistossa toimii myös aikuislukio. Koulutusten painopisteitä ovat media, musiikki, pelit, kestävä elämäntapa, oppimisen tulevaisuus sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Otavan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Otavan Opisto yhteystiedot

Otavan Opisto

Otavantie 2 B
50670 Otava

 Näytä puhelinnumero
www.otavanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maahanmuuttajakoulutukset täytä seuraavat tiedot: