Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus

Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus

HEOn Liikunta-​ ja terveystieteiden opintolinjalla voit suorittaa kansallisesti (APT®) ja kansainvälisesti (EuropeActive) auktorisoidun Personal Trainer -​koulutuksen. Personal Trainer opinnot muodostavat laajan kokonaisuuden yhdessä avoimen yliopiston ravitsemustieteiden sekä liikunnan ja terveyden perusopintojen kanssa. Linjalla perehdytään ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, liikunnallisen kuntoutuksen perusteisiin, käytännön ravitsemukseen ja palautumiseen.

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opinnoissa opiskelijat syventyvät terveyden, liikunnan ja ravitsemuksen teoriaan ja käytäntöihin. Opinnoissa suoritetaan terveysliikuntaa, terveyden edistämistä ja ravitsemusta painottavat Personal Trainer -opinnot sekä liikuntalääketieteen perusopinnot.

Lukuvuoden aikana opiskellaan myös joko ravitsemustieteen tai liikunnan ja terveyden perusopinnot. Lisäksi opiskellaan liikuntalajituntemusta ja liikunnallisen kuntoutuksen perusteita sekä lajikohtaisia harjoitteita ja ohjausta käytännössä.

Opintolinja soveltuu erinomaisesti Personal Traineriksi haluaville, liikuntatieteelliseen tiedekuntaan aikoville ja kaikille liikunnasta, terveydestä ja ravitsemuksesta kiinnostuneille. Ravitsemustieteen perusopinnot noudattavat Itä-​Suomen yliopiston opetussuunnitelmia. Liikunnan ja terveyden perusopinnot etenevät Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti. 

Sisältö

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opintoihin sisältyvät Personal Trainer -opinnot, ravitsemustieteen perusopinnot sekä liikunnan ja terveyden perusopinnot.

1. Personal Trainer -opinnot: Liikunta-​ ja terveystieteiden linjalla opiskelijat saavat edellytykset toimia Personal Trainerina. Opinnoissa teoria on nivottu yhteen käytännön tilanteisiin kuntosaleilla ja eri liikuntapaikoissa. Personal Trainer -​opinnoissa painotetaan hyvän asiakaspalvelun merkitystä liikunnan ohjauksessa. Lukuvuoden lopulla opiskelijat tutustuvat oman yrityksen perustamiseen ja osallistuvat kuukauden mittaiseen työharjoitteluun Personal Trainerina (mm. liikuntapaikat ja -​keskukset). HEO on jäsenenä EuropeActive-​yhdistyksessä sekä Suomen kunto-​ ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:ssä. HEO toteuttaa kansallisesti (APT®) ja kansainvälisesti (EuropeActive) auktorisoidun Personal Trainer -​koulutuksen.

2. Ravitsemustieteen perusopintojen (26 op) tavoitteena on ymmärtää ravitsemuksen yhteys terveyteen väestö- ja yksilötasolla. Ravitsemustieteessä opiskelijat tarkastelevat ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä ruoan vaikutusta hyvinvointiin. Lisäksi opinnoissa arvioidaan elintarvikkeita ravinnon lähteenä. Ravitsemustieteen perusopinnot noudattava Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelmaa:

 •     Ravitsemustieteen perusteet 4 op
 •     Elintarvikkeet ruokavaliossa 4 op
 •     Ravitsemus ja liikunta 4 op
 •     Ravitsemus ja ruokavaliot 4 op
 •     Ravitsemusfysiologia 3 op
 •     Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa 3 op
 •     Ravintolisät 4 op


3. Liikunnan ja hyvinvoinnin opinnot 15 op tutustuttavat opiskelijan liikunta-​alaan mm. väestötutkimuksen eri näkökulmista Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti:

 • Johdanto liikunta ja hyvintointiosaamiseen 2 op
 • Kehosta mitattava hyvinvointitieto 2 op
 • Kehosta mitattavan hyvinvointitiedon analyysi ja tulkinta 2 op
 • Liikuntapsykologian perusteet 5 op
 • Hyvinvointivalmennus elintapamuutoksen tukemisessa 2 op
 • Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen kehittyminen 1 op

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Lukuvuoden hinta on 3550 € (sis. 160 €:n kirjautumismaksun). 

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,3

Perustuu 3 arviointiin

Neiti Kuu

Vasta valmistunut oppilas opettaa täällä kyykkyklinikkaa ja opetuksia, ei ole PT pätevyyden lisäksi mitään muuta, olen ollut vähän pettynyt tähän opetukseen, sillä ajattelin että opettajilla olisi vuosien kokemus alalta tai joku muu liikunta- tai ravitsemusalan tutkinto. Kuulin toiselta että opiskelijalta että vuosittain tänne tulee noin 30 opis...

Näytä kokonaan
Peppiina

Opettajat eivät olleet ammattitaitoisia ja vaihtuivat pitkin vuotta. Tuntui, että opintoihin liittyvät asiat eivät olleet kenenkään hallussa. Luvatut yliopistoon valmentavat tunnit olivat vähäisiä ja alkoivat vasta huhtikuun lopulla, kun koulu loppui jo 1.5. Personal traineriksi valmistuu nopeammin ja halvemmalla muussa koulutuksessa. Samoin avo...

Näytä kokonaan
ATM

Kattava yhdistelmä liikunta- ja terveystiedettä. Tasokasta avoimen yliopiston opetusta, Personal Trainer koulutus, mahtavat opettajat, hyvä ilmapiiri.

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus täytä seuraavat tiedot: