Kansanopistot

Tanssitaide

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Tanssitaide

HEO Tanssitaide

Opiskele tanssitaidetta HEOssa!

Oletko kiinnostunut tanssista ja tanssitaiteesta? Haluatko kehittyä koreografina tai onko suunnitelmissasi hakea tanssitaiteen ammattiopintoihin ja kaipaat siihen valmistautumista? Tanssitaiteen opintolinjalla opiskelet monipuolisesti tanssitaiteen käytäntöä ja teoriaa päivittäin. Tanssitaiteen lisäksi opinnoissa syvennytään tanssin muihinkin osa-​alueisiin kuten tanssikoreografiaan ja -​pedagogiikkaan. Tanssitaiteen opintolinjalla opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja kuten Kelan opintotukea. Lähiopetus järjestetään iltaisin klo 15-19.30.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä monipuolisesti tanssitaiteen, tanssin, tanssipedagogiikan sekä -​koreografian käytännöissä ja teoriassa. Päivittäinen opiskelu, tekemällä oppiminen, taiteellinen kokeilu, tutkiminen ja analysointi sekä teosnäytteet, demot ja esitykset ovat keskeinen osa opintoja. Lukuvuoteen sisältyy myös työpajoja, joissa teemoina ovat esimerkiksi kehon liikkeelliset mahdollisuudet, autenttinen liike, kontakti-​improvisaatio sekä liike, tila ja koreografia. Tanssitaiteen opiskelijoilla on mahdollisuus myös yhteistyöhön draaman ja näyttelijäntaiteen, liikunta – ja terveystieteen sekä elokuva ja TV opintolinjojen opiskelijoiden kanssa. Opiskelija saa lukuvuoden aikana päivittäin ammattitaitoista opetusta. Hän kehittää itseilmaisun ja tanssitaiteen osaamista monipuolisesti, josta on hyötyä tulevissa opinnoissa ja luovilla aloilla. Opinnot tukevat kaikkia tanssitaiteesta, -​pedagogiikasta sekä -​koreografiasta kiinnostuneita ja tanssialan ammattiopointoihin hakeutuvia.

Opintojen sisältö

Opinnoissa syvennytään monipuolisesti tanssitaiteeseen taiteenlajina. Tanssi monipuolisesti, kehon tanssilliset mahdollisuudet, tanssipedagogiikka ja -​koreografia sekä tanssitaiteen yleistietous sisältyvät lukuvuoteen. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja yhdessä toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy kursseja, joiden teemoina on esimerkiksi autenttinen liike, liike ja tila, kokemuksellinen anatomia, tanssikoreografia, tanssipedagogiikka sekä liikeimprovisaatio, minä tanssitaitelijana sekä vierailukäyntejä.
Opintojen sisällöt painottavat tanssitaidetta monipuolisesti, kuten läsnäoloa, vuorovaikutusta, kontaktia, kehon tanssillisia mahdollisuuksia, liikeimprovisaatiota, fyysistä ilmaisua, kokemuksellisuutta sekä tanssipedagogiikkaa sekä -​koreografiaa. Opiskelijaproduktiot, teosnäytteet ja demot sekä niiden valmistelu ja esiintymiset ovat keskeinen osa lukuvuotta. Kevätlukukaudella opiskelijat esiintyvät HEOn kulttuuri-​ ja taideviikolla. Opettajina toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet tanssitaiteen ja tanssipedagogiikan ammattilaiset.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tanssitaide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu