Kansanopistot

Musiikkiteatteri

Pituus
1 lukuvuosi
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 15.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 lukuvuosi
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 15.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Musiikkiteatteri

Musiikkiteatteri -linja keskittyy käytännön harjoitteluun. Opiskelijat valmistavat vuoden aikana useita esityksiä. Esitykset rakennetaan opiston musiikkilinjojen kanssa yhteistyönä, joten opiskelija pääsee tutustumaan moniin työskentelytapoihin ja tutustuu musiikkiteatteriesityksen valmistamiseen alusta loppuun saakka.

Kehonhuolto, liikekieli, tanssi ja äänenmuodostus ovat tärkeä osa musiikkiteatterilinjan opetusta. Yksityistunnit (30 min vk) voi valita joko näytelijäntyöstä tai laulusta.

Linjalla oppimaansa opiskelija voi hyödyntää teatterialan ja musiikkialojen jatkokoulutuksen ja harrastuksen lisäksi monissa kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan työtehtävissä ja koulutuksissa.

Linjan tavoitteena on antaa opiskelijalle perustietoa ja osaamista teatterin ja musiikin eri osa-alueista. Tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä teatteri- tai musiikkialan ammattikoulutukseen tai syventää taitoja esim. teatteriharrastusta varten.

Musiikki

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse musiikista, myös sen markkinoinnista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä.

Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua myös laulunkirjoituksen opetukseen ja tätä kautta laventaa musiikillista osaamistaan sekä kehittyä myös artistina. Opiskelijat voivat halutessaansuorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja. Opiskelijoille annetaan myös jatko-opintoihin liittyvää valmennusta. Opintoihin kuuluu mm. bändisoittoa, notaatiota, musiikinteoriaa, stemmalaulua ja musiikkiteknologiaa.

Muita opintoja

Linjan hintaan sisältyy myös yksi 30min viikoittainen yksityistunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista, biisinteosta tai musiikkiteknologiasta (studio ja live).

Musiikkiopintoja valitseva voi suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia kurssitutkintoja musiikin teoriasta. Lisäksi linjalle kuuluu opetusta stemmalaulussa sekä pop/rock/jazz -musiikin historiassa.

Opiskeluun sisältyy myös kaikille linjoille yhteisiä yleisen kulttuurintuntemuksen tunteja, joilla käy eri taiteenalojen ammattilaisia luennoimassa. Lisäksi tarjotaan jatko-opintoihin suuntaavaa opinto-ohjausta sekä pääsykoevalmennusta. Opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa näyttötutkinto maskeerauksesta ja tämän jälkeen opiskelija on valmis toimimaan maskeeraajan työtehtävissä.

VSKO tekee yhteistyötä Stadin Aikuisopiston kanssa ja opiskelijalla on riittävien taitojen myötä mahdollisuus suorittaa lukuvuoden päätteeksi Esitys- ja teatteritekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinto (ent. Teatterialan ammattitutkinto, osaamisala maskeeraus) Stadin Aikuisopistossa näyttökokeena. (Tutkintomaksu n. 1000 €)

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Paimio
  • Viimeinen hakuaika: 15.8.2024

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

485€/kk sis. majoituksen (2hh). Lisähinta 1hh 156€/kk. Lounas opiskelupäivinä 95€/kk
105€/vk ilman majoitusta ja lounasta

Opintolinjan hinta sisältää 30min yksityisopetusta viikoittain (pl. ensimmäinen ja viimeinen viikko). Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Hinta sisältää perusmateriaalit. Mahdollisia lisäkuluja voi aiheutua opiskelijan painotuksista maskeerauksen opintoihin liittyen. Linjalla opiskellaan 34 viikkoa päätoimisesti.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkiteatteri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Varsinais-Suomen Kansanopisto
Vistantie 37
21530 Paimio

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vuonna 1899 perustettu Varsinais-Suomen Kansanopisto on Varsinais-Suomen Aikuiskoulutussäätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos Paimiossa. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen sekä kansainvälisyyteen. Lukuvuoden mittaiset opintolinjat tarjoavat valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta kulttuurialalta. Linjoilla voit valmistautua jatko-opintoihin ja vähintään lukuvuoden mittaisesta kansanopistolinjasta saat kuusi...

Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu