Sivuston käyttötapa: Mobiili

Näyttelijäkoulutus | teatteri- ja elokuvanäyttelijän työ

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Voionmaan koulutuskeskuksen elokuva-alan opiskelijoiden koululle tekemä mainos opiskelijahakua varten. Kevät 2021.

   

Näyttelijäkoulutus | teatteri- ja elokuvanäyttelijän työ

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Lukuvuoden aikana näyttelijäkoulutuksessa tutustutaan näyttelijän työhön laajasti. Koululla on hyvät puitteet lavateatterin, elokuvatyön, elokuvanäyttelemisen ja radionäyttelemisen opettamiseen. Opiskelija saa käytännön työkaluja ilmaisunsa hallintaan ja kehittämiseen. Koulutus on avoin kaikille oman ilmaisunsa kehittämisestä kiinnostuneille.

Näyttelijäkoulutuslinjan sisältö koostuu näyttelijäntyön perusasioista:

 • Puhe- ja lauluilmaisu
 • Improvisaatio
 • Akrobatian alkeet ja toimintakohtausten turvallisuus
 • Perustanssiaskeleet
 • Teatteri- ja elokuvasivistys
 • Näytelmien lukeminen ja analysointi
 • Kohtausharjoittelu
 • Elokuva- ja radiomonologi
 • Roolianalyysi
 • Lavademo
 • Jooga ja kehonhuolto

Opetusta syvennetään systemaattisesti koko vuoden ajan. Opiskelijat tekevät vuoden aikana linjan oman opintosuunnitelman mukaisesti elokuvamonologin, radiomonologin, lavamonologin sekä oman lopputyön lavateatteridemona.

Tämän lisäksi näyttelijäopiskelijat toimivat yhteistyössä elokuva-alan opiskelijoiden kanssa ja toimivat tarvittaessa näyttelijöinä heidän harjoitus- ja lopputöissään. Opiskelijat osallistuvat lisäksi tarvittaessa talon sisällä tehtävien musiikki-, mainos- ja tilausvideoiden tekemiseen.

Opetus tapahtuu pääasiassa päiväopintoina koulun omissa tiloissa, mutta opintoihin kuuluu myös poikkeavia opetusaikoja näytelmien harjoitteluun ja esittämiseen sekä kuvausaikatauluihin liittyen.

Kansainvälinen yhteistyö

Näyttelijäopiskelijat ovat vierailleet Ranskassa vuosittain järjestettävässä maailman suurimmassa lyhytelokuvatapahtumassa:Clermont-Ferrandin lyhytelokuvajuhlat. Opintomatkan aikana opiskelijoilla on mahdollisuus tavata alan opiskelijoita ympäri maailmaa ja osallistua kansanvälisiin workshoppeihin. Lue opiskeijoidenreportaasi matkastaVoionmaa tänään -julkaisusta jakatso video. Matka on vapaaehtoinen ja omakustanteinen, eikä sisälly lukuvuosimaksuun. Matkat sovitaan ja suunnitellaan opiskelijaryhmän kanssa yhdessä. Lukuvuonna 2020-21 matkaa ei voitu toteuttaa koronapandemiasta johtuen.

Opistovuoden jälkeen

Voionmaan näyttelijälinjan käyneitä opiskelijoita löytää usein suomalaisista tv-sarjoista, indie-elokuvista, mainoselokuvista, Teatterikorkeakoulusta, Tampereen yliopiston Näyttelijäntyön laitokselta sekä ulkomaisista yliopistoista.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Näyttelijäkoulutus | teatteri- ja elokuvanäyttelijän työ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Henri Harju
(5)
Koulutus on ollut juuri sitä mitä siltä odottanut ja paljon enemmän. Olen oppinut paljon uutta ja oivaltanut uusia tapoja käsitellä näyttelijäntyöhön liittyviä metodeja ja teorioita. Olen mys oppinut paljon teatterihistoriasta. Tällä opilla on hyvä lähteä levittämään siipiään.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Näyttelijäkoulutus | teatteri- ja elokuvanäyttelijän työ täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: