Kansanopistot

Koltansaamen kieli ja kulttuuri

Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
kysy seuraavaa aloitusta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
kysy seuraavaa aloitusta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Koltansaamen kieli ja kulttuuri

Koltansaamen kieli ja kulttuuri

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koltansaamen kielen ja kulttuurin koulutus kestää vuoden ja on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Koulutus koostuu pääasiassa koltansaamen kielen ja kulttuurin opinnoista ja niiden lisäksi on yhteisiä ja vapaasti valittavia opintoja.

Opintoihin sisältyy opintomatkoja ja kieliharjoittelua, joiden kautta opiskelija tutustuu Saamenmaahan, sen kieliyhteisöön ja saamenkieliseen työelämään.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koltansaamen kielen opinnoilla voi hakea korvaavuutta Oulun yliopiston Giellagas-instituutin koltansaamen perusopinnoille. Kielen opintoja voi halutessaa jatkaa Giellagas-instituutissa.

Huom. Koulutusta ei järjestetä lähiopetuksena lukuvuonna 2023–2024. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulu tarjoaa myös saamen kielen ja kulttuurin opintoja etäopetuksena.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus on tarkoitettu kaikille koltansaamen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksessa lähdetään liikkeelle koltansaamen kielen alkeista, joten aiempia koltansaamen opintoja ei vaadita.

Opetuskielenä on aluksi suomi ja opintojen edetessä koltansaame. Koulutuksen opetusohjelma on suunniteltu siten, että se sopii työelämässä koltansaamen kielen ja kulttuurin osaamista tarvitseville sekä jatko-opintoja suunnitteleville.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

kysy seuraavaa aloitusta

  • Lähiopetus
  • Inari

Hakeminen

Opintoihin haetaan suoraan oppilaitokseen. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koltansaamen kieli ja kulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Menesjärventie 4
99870 Inari

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....

Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu