Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taide / Kulttuuri - taidekoulutus, kulttuuriopinnot, muusikko, tanssija, kuvataiteilija

Taide / Kulttuuri - taidekoulutus, kulttuuriopinnot, muusikko, tanssija, kuvataiteilija

Taide / Kulttuuri

Taiteen ja kulttuurin alalla tuotetaan elämyksiä ja palveluita. Alojen ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa tekemään työtään perinteisten väylien lisäksi myös jatkuvasti uudistuvassa mediassa. Taide on yksi kulttuurin peruselementeistä, jonka lisäksi alaan kuuluvat muun muassa musiikki, teatteri, tanssi, viestintä sekä käsi- ja taideteollisuus.

Näyttää 1-50 yhteensä 77 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
10+ Påbyggnadslinjen Porvoo Borgå folkakademi
Ala-Könni -kansanmusiikkilinja Kaustinen Kaustisen Evankelinen Opisto
Arkkitehtuurilinja Tarttila Päivölän opisto
Avoin yliopisto Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Create EYE Karjaa Västra Nylands folkhögskola
Digitaidelinja Kuopio Pohjois-Savon opisto
Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Englannin kielen ja kansainvälisyyden linja Jyväskylä Alkio-opisto
English Drama Huittinen Länsi-Suomen opisto
Esittävätaide Kälviä Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Graafinen suunnittelu Kauhajoki Kauhajoen opisto
Graafisen suunnittelun linja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Humanististen opintojen linja Kauniainen Työväen Akatemia
Inarinsaamen kieli ja kulttuuri Inari Saamelaisalueen koulutuskeskus
Kirkkomusiikkilinja Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Koltansaamen kieli ja kulttuuri Inari Saamelaisalueen koulutuskeskus
Komiikan ja Stand Upin opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Kulttuurialojen linja Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun linja Helsinki Laajasalon opisto
Kuvataide Kauhajoki Kauhajoen opisto
Kuvataidelinja Tampere Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Kuvataidelinja Lappeenranta Joutsenon Opisto
Kuvataidelinja Kouvola Kymenlaakson Opisto
Kuvataidelinja Lahti Lahden kansanopisto
Kuvataidelinja Tarttila Päivölän opisto
Kuvataidelinja Savonlinna Savonlinnan kristillinen opisto
Kuvataiteen ja urbaanin kuvan opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Kuvituksen ja graafisen suunnittelun linja Lahti Lahden kansanopisto
Laulajan opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Laulun linja Helsinki Laajasalon opisto
Lauluntekijän opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Ljudtekniklinjen Kristiinankaupunki Axxell
Muotoilun ABC -linja Karstula Karstulan Evankelinen Opisto
Musakymppi Ylivieska Raudaskylän Kristillinen Opisto
Musalinja Mieslahti Kainuun opisto
Musiikin ja musiikkiteknologian opintolinja Helsinki HEO Kansanopisto
Musiikin koulutus Jyväskylä Jyväskylän kristillinen opisto
Musiikin valmentava linja Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Musiikkilinja Tampere Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Musiikkilinja Eurajoki Eurajoen kristillinen opisto
Musiklinjen Kristiinankaupunki Axxell
Musiklinjen Porvoo Borgå folkakademi
Musikproduktionslinjen Kristiinankaupunki Axxell
Näyttelijälinja Tampere Voionmaan koulutuskeskus
Näyttelijäntyö II -linja Helsinki Laajasalon opisto
Näyttelijäntyön linja Helsinki Laajasalon opisto
Näyttelijäntyön linja Kauniainen Työväen Akatemia
Paritanssi Huittinen Länsi-Suomen opisto
Pohjoissaamen kieli ja kulttuuri Inari Saamelaisalueen koulutuskeskus
Pop-Jazz Kauhajoki Kauhajoen opisto
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-50 yhteensä 77 tulosta
12
Näytä kaikki (27) koulutukset

Taide / Kulttuuri - taidekoulutus, kulttuuriopinnot, muusikko, tanssija, kuvataiteilija -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Taidekoulutus on laaja kulttuurialue ja se jaetaan useimmiten neljään eri opintoalaan: käsi- ja taideteollisuus, viestintä ja informaatiotieteet, teatteri ja tanssi sekä musiikki. Kulttuurikoulutus on erittäin laaja pitäen sisällään monia eri koulutuksia ja työskentelymahdollisuuksia. Helpottaaksemme koulutuksesi etsintää, olemme jakaneet Musiikin, Kuvataiteen ja Teatteri / Tanssin omiksi kategorioikseen joista voit lukea lisää klikkaamalla kyseistä kategoriaa.

Taiteen ja kulttuurin alalla työskentely on monien unelma, mikä tarkoittaa että kilpailu sekä opiskelu- että työpaikoista on kovaa. Ammatit taiteen ja kulttuurin alalla vaativat taidon lisäksi määrätietoisuutta ja kovaa työtä tavoitteita kohti. Alalla on lukemattomia suuntatumisvaihtoehtoja, ja koulutuksen jälkeen työmahdollisuuksia on monia. Tärkeisiin ominaisuuksiiin kuuluu luovuus, ongelmanratkaisutaidot sekä kyky hahmottaa visuaalista ympäristöä. Myös kielitaito ja oman osaamisen markkinointi auttavat menestymään alalla.


Taidekoulutus

Taidekoulutusta järjestetään eri opintotasoilla aina kansanopistoista yliopistoihin. Ammattikouluissa voi suorittaa kolmivuotisen käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon, jonka suorittaminen tuottaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Perustutkinnon suorittaneet voivat jatkaa opintojaan ammattikorkeakouluissa, joissa voi suorittaa esim. artenomin tutkinnon tai muotoilijan tutkinnon. Alalla on useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Yliopistotutkintoja voi taiteen alalla suorittaa esim. Taideteollisessa korkeakoulussa ja Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa.

Taideteolliselta alalta valmistuu esimerkiksi ympäristön ja esineiden muotoilijoita, elokuva-, puvustus-, lavastus- ja valokuvataiteen ammattilaisia, viestinnän ja uusmedian ammattilaisia, taiteen opettajia, kuvataiteen ammattilaisia, taidekäsityön mestareita ja taideteollisuuden tutkijoita. Tarkemmin eri koulutuksista ja kuvataiteen opiskelusta voit lukea lisää täältä - Kuvataide.

Kulttuurikoulutus

Perinne- ja kulttuuritieteet tutkivat kansankulttuuria eri puolilla maailmaa, sekä maaseudulla että kaupungissa, ennen ja nyt. Tutkimuskohteet vaihtelevat esineistöstä maailmankuviin ja alkuperäiskansoista nykyajan alakulttuureihin.

  • Folkloristiikka eli perinteentutkimus käsittelee henkistä kansankulttuuria ja suullista perinnettä kuten kansanrunoutta, tapoja ja uskomuksia, mutta myös nykyperinnettä ja populaarikulttuuria.
  • Etnologia eli kansatiede tutkii ihmisen yhteisön jäsenenä luomaa kulttuuria. Etnologia tarkastelee kulttuureja historiallisesta näkökulmasta ja keskittyy lähellämme oleviin kulttuuripiireihin.
  • Kulttuuriantropologia tutkii yksilön ja yhteisön sekä eri kulttuurien välisiä suhteita. Kulttuuriantropologia painottuu vieraisiin kulttuureihin.
  • Saamelainen kulttuuri keskittyy erityisesti saamelaista yhteiskuntaa ja kulttuuria koskevaan tietoon ja tutkimukseen, mutta myös muihin pohjoisiin kulttuureihin ja alkuperäiskansoihin.
  • Uskontotiede tutkii maailman uskontoja ja muita henkisiä perinteitä kuten uskomuksia ja rituaaleja. Lisää uskontotieteestä löydät täältä - Uskontotiede.

Taide-ja kulttuurikoulutus - työllistyminen?

Kulttuurin alalta valmistuneet voivat työskennellä mm. erilaisissa museoissa, kulttuurihallinnossa, kirjastoissa tai media-alalla. Perinne- ja kulttuurialan tutkijat tekevät usein kenttätyötä. Erityisesti kulttuuriantropologia antaa valmiuksia kansainvälisiin tehtäviin, kuten kehitysyhteistyöhön tai maahanmuuttajien parissa tehtävään työhön.

Alta voit lukea lyhyesti musiikin sekä teatterin ja tanssin koulutuksista (lisätietoa opinnoista löydät kyseisistä alakategorioista).

Musiikki
Musiikkialan yliopistollisen koulutuksen tavoitteena on kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Musiikin korkeakouluopetuksen ja -tutkimuksen tehtävänä on myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Musiikin alalla voi kouluttautua monin eri tavoin, esim. ammattikouluissa järjestettävän musiikin perustutkinnon kautta. Musiikin alalta valmistuneet työskentelevät yleensä muusikoina, orkesterin- tai kuoronjohtajina, säveltäjinä tai opettajina. Musiikin ammattilaiset toimivat myös hallinnollisissa tehtävissä sekä tutkijoina.

Teatteri & TanssiTeatteri / Tanssi
Teatteri- ja tanssialan perinteisiä ammatteja ovat olleet esimerkiksi näyttelijä, ohjaaja, koregrafi ja tanssija. Näiden rinnalle on nousemassa uusia ammatteja, joiden työkenttä ulottuu laaja-alaisesti ilmaisusta opettamiseen. Jotkut alan ammattilaiset tekevät uransa aikana niin tanssijan, koreografin kuin opettajankin töitä. Ammattitanssijan ura on yleensä verrattain lyhyt ja monet aloittavat ammattiin tähtäävän harjoittelun jo hyvin nuorena. Teatterin alalla kouluttautuneet voivat näyttelemisen lisäksi työskennellä mm. teatterin ja muun ohjelmatuotannon tuotanto- ja teatteriteknisissä tehtävissä.

Onnea opintoihisi!

Vertaile koulutuksia