Kuvataidelinja

AhlmanEdu
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Tampere
Kansanopistot

Video

Kuvataidelinja / AhlmanEdu

Kuvataidelinja

AhlmanEdun lukuvuoden kestävällä kuvataidelinjalla voit kehittää kuvallisia taitojasi, testata omaa motivaatiotasi tai tehdä suunnitelmallista työtä kohti jatko-opintoja. Tarjoamme opintoja monipuolisesti eri kuvallisen tekemisen alueilta - perinteisistä maalaustekniikoista, kuvanveistoon, nykytaiteeseen, valokuva– ja videotaiteeseen sekä digitaaliseentaiteeseen. Opetus antaa käsitteellisiä valmiuksia ymmärtää taidetta sekä laajemmin kuvallista kulttuuria.

Opetus on henkilökohtaista ja pääpaino on omassa tekemisessä. Tavoitteena on löytää oma tyyli ja tapa sekä vahvistaa omaa kuvantekijäidentiteettiä. Kuvataidelinjalla tehdään paljon töitä, keskustellaan ja opitaan ymmärtämään paremmin kuvantekemisen mahdollisuuksia ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien sekä vierailevien tuntiopettajien johdolla.

Koulutuksen sisältö

Opinnot kuvataidelinjalla jakaantuvat kuvataiteen eri tekniikoiden opetukseen sekä oman työskentelyn ja sisältöjen syventämiseen.

Osaamisen syventäminen kuvataiteen perustekniikoissa

Havainnointikyvyn kehittäminen sekä tiedollisten ja taidollisten valmiuksien kasvattaminen rohkean kokeilemisen kautta on osa kaikkia opintoja. Vuoden aikana käymme opetuksessa läpi niin perinteisiä 2-ulotteisia ja 3-ulotteisia tekniikoita kuin digitaalisen tekemisen peruslajejakin: kuten piirustus, maalauksen ja kuvanveiston eri tekniikat, installaatio, valokuvaus ja videotaide.

Vierailevat ammattilaiset kuvallisen kentän eri osa-alueilta tuovat oman näkemyksensä opetukseen erityistekniikoita esittelevien työpajojen ja luentojen muodossa. Opeteltuaan tekniikoiden perusteet opiskelijamme voivat keskittyä oman mielenkiintonsa mukaan työskentelemään haluamallaan tekniikalla.

Opiskelijat saavat tukea tulevaisuuden suunnitelmiin

Tarjoamme laajasti tietoa kuvallisen kentän eri koulutusvaihtoehdoista sekä kuvataitelijan ammattikäytänteistä. Lisäksi teemme vierailuja oppilaitoksiin, näyttelyihin ja taiteilijoiden ateljeihin. Useat opiskelijamme valmistelevat keväällä joko ensimmäistä näyttelyään tai hakuportfoliota esimerkiksi kuvataiteen, graafisen suunnittelun, taidekasvatuksen tai arkkitehtuurin korkeakouluhakuun.

Opiskelijat saavat ohjausta omien tarpeiden mukaan

Omien vapaa aiheisten teosten tekeminen, sisältöjen syventäminen ja henkilökohtainen ohjaus ovat oppimisen keskiössä. Meillä saa keskittyä, asettaa tavoitteita ja tehdä työtä niiden eteen. Vuoden aikana osaamista kasvatetaan kokoamalla henkilökohtaista työkalupakkia: kehittämällä työskentelytapoja, omia sisältöjä ja luovia ongelmaratkaisutaitoja. Keskustelut, reflektio ja kuvallisten käsitteiden haltuunotto ovat myös tärkeässä osassa opetustamme.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja opintojen ajalle voi hakea opintotukea, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

AhlmanEdu

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillistakoulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja –valmennusta, lähiruokaa sekä kokous– ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on olla välittävin yhteisö oppia, kasvaa ja kehittyä. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun ja elämysten moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita,...


Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

AhlmanEdu

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataidelinja täytä seuraavat tiedot: