Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidelinja

AhlmanEdu
Yhteenveto
1 lukuvuosi
9.8.2022
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

Kuvataidelinja

AhlmanEdun lukuvuoden kestävällä kuvataidelinjalla voit kehittää kuvallisia taitojasi, testata omaa motivaatiotasi tai tehdä suunnitelmallista työtä kohti jatko-opintoja. Tarjoamme opintoja monipuolisesti eri kuvallisen tekemisen alueilta - perinteisistä maalaustekniikoista, kuvanveistoon, nykytaiteeseen, valokuva– ja videotaiteeseen sekä digitaaliseentaiteeseen. Opetus antaa käsitteellisiä valmiuksia ymmärtää taidetta sekä laajemmin kuvallista kulttuuria.

Opetus on henkilökohtaista ja pääpaino on omassa tekemisessä. Tavoitteena on löytää oma tyyli ja tapa sekä vahvistaa omaa kuvantekijäidentiteettiä. Kuvataidelinjalla tehdään paljon töitä, keskustellaan ja opitaan ymmärtämään paremmin kuvantekemisen mahdollisuuksia ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien sekä vierailevien tuntiopettajien johdolla.

Koulutuksen sisältö

Opinnot kuvataidelinjalla jakaantuvat kuvataiteen eri tekniikoiden opetukseen sekä oman työskentelyn ja sisältöjen syventämiseen.

Osaamisen syventäminen kuvataiteen perustekniikoissa

Havainnointikyvyn kehittäminen sekä tiedollisten ja taidollisten valmiuksien kasvattaminen rohkean kokeilemisen kautta on osa kaikkia opintoja. Vuoden aikana käymme opetuksessa läpi niin perinteisiä 2-ulotteisia ja 3-ulotteisia tekniikoita kuin digitaalisen tekemisen peruslajejakin: kuten piirustus, maalauksen ja kuvanveiston eri tekniikat, installaatio, valokuvaus ja videotaide.

Vierailevat ammattilaiset kuvallisen kentän eri osa-alueilta tuovat oman näkemyksensä opetukseen erityistekniikoita esittelevien työpajojen ja luentojen muodossa. Opeteltuaan tekniikoiden perusteet opiskelijamme voivat keskittyä oman mielenkiintonsa mukaan työskentelemään haluamallaan tekniikalla.

Opiskelijat saavat tukea tulevaisuuden suunnitelmiin

Tarjoamme laajasti tietoa kuvallisen kentän eri koulutusvaihtoehdoista sekä kuvataitelijan ammattikäytänteistä. Lisäksi teemme vierailuja oppilaitoksiin, näyttelyihin ja taiteilijoiden ateljeihin. Useat opiskelijamme valmistelevat keväällä joko ensimmäistä näyttelyään tai hakuportfoliota esimerkiksi kuvataiteen, graafisen suunnittelun, taidekasvatuksen tai arkkitehtuurin korkeakouluhakuun.

Opiskelijat saavat ohjausta omien tarpeiden mukaan

Omien vapaa aiheisten teosten tekeminen, sisältöjen syventäminen ja henkilökohtainen ohjaus ovat oppimisen keskiössä. Meillä saa keskittyä, asettaa tavoitteita ja tehdä työtä niiden eteen. Vuoden aikana osaamista kasvatetaan kokoamalla henkilökohtaista työkalupakkia: kehittämällä työskentelytapoja, omia sisältöjä ja luovia ongelmaratkaisutaitoja. Keskustelut, reflektio ja kuvallisten käsitteiden haltuunotto ovat myös tärkeässä osassa opetustamme.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan AhlmanEdun kotisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Keskimääräiset opiskelukustannukset/viikko (ma-pe):

Opetus 100 €/vko (sis. lounas)

Opetus + majoitus 145 €/vko (sis. aamupala, lounas, päivällinen)
Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa maanantaista sunnuntaihin.

Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko.
Lukuvuonna 2021-2022 on 38 opintoviikkoa.

Opintojen ajalle voi hakeaopintotukea,aikuiskoulutustukeatai työttömyysetuutta.

Materiaalimaksut

Kuvataidelinjan materiaalimaksu 345 €/lukuvuosi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

AhlmanEdu

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. AhlmanEdun vision mukaisesti oppilaitoksen tavoitteenaan on rakentaa AhlmanEdusta luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja...


Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

AhlmanEdu

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataidelinja täytä seuraavat tiedot: