Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Kauhajoki
Kansanopistot
Kuvataidelinja

Kuvataide

Opiskelu Kauhajoen opistossa on hyvin käytännönläheistä ja yksilölliseen opetussuunnitelmaan perustuvaa. Opiskelijaa valmennetaan myös henkisesti kuvataidekentän kohtaamiseen ja hänellä on opiskelun päätyttyä hyvä kokonaiskäsitys siitä, millainen kuvataidemaailma on ja kuinka se toimii. Klassiset perustekniikat tulevat tutuiksi, mutta oman kuvataiteellisen ajattelun kehittyminen on silti tärkein tavoite.

Kuvataideopinnot

Kuvataiteessa tehdään erilaisia teoksia piirtäen, maalaten, grafiikan keinoin, veistäen, valokuvaamalla ja uudempia keinoja kokeillen. Ja mikä parasta, saat aina myös henkilökohtaista ohjausta ja palautetta töistäsi.

Opintojen aikana harjoitellaan yhdessä eri oppilaitosten pääsykokeisiin liittyvien ennakkotehtävien tekoa. Luonnollisesti omat ennakkotehtävänsä jokainen tekee itse, mutta oma tuttu raati auttaa sinua kehittymään myös itsearvioinnissa.

Opintojen aikana opiskellaan taiteen perusteoriaa mm. materiaaleista, väriopista ja sommittelusta sekä opitaan soveltamaan niitä omassa työskentelyssä. Tutustutaan taidehistoriaan ja nykytaiteeseen lyhyinä katsauksina. Lisäksi tutustumme lyhyesti graafiseen suunnitteluun ja taiteen uusiin suuntauksiin, sekä järjestämme mahdollisesti myös oman näyttelyn.

Valinnaisiksi oppiaineiksi voit valita erilaisia lyhytkursseja tai vaikkapa approbatur-arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella. Opiskelu pienessä ryhmässä on tiivistä ja eteenpäin vievää.

Hakeminen

Linjalle haetaan opiskelemaan koulun kotisivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta. 

Täysihoitohinta sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja ruokailut (sis. aamiainen, lounas, päivällinen) koulupäivinä.

Opiskelijoiden on mahdollista hakea Kauhajoen opistolta koko lukukauden tai lukuvuoden kattavaa opintostipendiä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kauhajoen opisto

Monipuolinen koulutustarjonta ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kauhajoen opisto

Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

 Näytä puhelinnumero
kauhajoenopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataide täytä seuraavat tiedot: