Kuvitus ja graafinen suunnittelu

Vapaa akatemia
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Lahti
Kansanopistot
Kuvituksen ja graafisen suunnittelun opinnot

Kuvitus ja graafinen suunnittelu

Kiinnostaako kuvitus, hahmosuunnittelu tai piirrosanimaatio? Haluaisitko kehittyä sarjakuvan tekijänä? Tähtäätkö graafisen suunnittelijan ammattiin? Haaveiletko työstä pelialalla tai markkinointiviestinnässä? Kuvituksen ja graafisen suunnittelun opinnoissa perehdyt kuvituksen ja graafisen suunnittelun perusteisiin. Tunnet alan kehityshistorian ja nykyiset käyttöympäristöt ja opit peruskäsitteet ja tekniikat, joiden avulla hallitset visuaalisen viestinnän prosesseja. Harjaannut tunnistamaan omia ideoitasi ja kehittämään luomiskykyäsi.

Opiskelu vahvistaa mahdollisuuksiasi edetä taiteen ja visuaalisen muotoilun korkeakouluopintoihin.

Kuvituksen ja graafisen suunnittelun koulutuksen sisältö

Kuvituksen ja graafisen suunnittelun alan opinnot antavat valmiuksia visuaalisen viestinnän ja muotoilun korkeakouluopintoihin ja alan työtehtäviin. Opintojen pääpaino on kuvakerronnassa, piirtämisen tekniikoissa, kuvankäsittelyssä ja typografian perusteissa sekä näihin liittyvissä laite- ja ohjelmisto-opinnoissa. Lisäksi opiskellaan julkaisemista ja visuaalisen alan historiaa. Koulutukseen sisältyy myös vuoden mittaan vaihtuvia visuaalisten taiteiden kursseja.

Opintojen toteutuksessa yhdistellään ohjattuja ja itsenäisiä työskentelytapoja. Työtilat ovat opiskelijoiden käytössä sopimuksen mukaan myös iltaisin, mikä tarjoaa mahdollisuuden joustavaan omaehtoiseen työskentelyyn.

Kuvitus ja graafinen suunnittelu osana taidekoulutusta

Kuvitus ja graafinen suunnittelu kuuluu taidekoulutuksen kokonaisuuteen, jossa yhteisinä opintoina on visuaalisen alan ja muotoilun perusaineita kuten plastista sommittelua, valokuvausta ja videoilmaisua.

Opiskelu taidekoulutuksessa vahvistaa taitoja, joita opiskelijalla jo on, mutta samalla tarjoutuu tilaisuus perehtyä laaja-alaisesti visuaalisen kulttuurin monimuotoisuuteen sekä kokeilla uusia tekniikkoja ja materiaaleja.

Kuvituksen ja graafisen suunnittelun opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana visuaalisen alan ja taidehistorian avoimen korkeakoulun kursseja. Nämä opinnot voi myöhemmin hyväksyttää osaksi korkeakoulututkintoa.

Avoimen korkeakoulun kurssitarjonta:*

  • Värihahmotus, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Typografian perusteet, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Taiteiden tutkimus: Tekijät, toimijat, kentät, 5 op (Turun yliopisto)

*opinnot ovat suunnitteilla, muutokset mahdollisia

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu kansanopistolinjalla on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista Vapaasta akatemiasta.

Opiskelu Vapaassa akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvitus ja graafinen suunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella teatterialaa, visuaalisia taiteita sekä ihmisen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyviä tieteenaloja. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa akatemia

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvitus ja graafinen suunnittelu täytä seuraavat tiedot: