Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
elokuu 2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot

Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu

Lukuvuoden aikana opitaan kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun perustaitoja. Opintoihin sisältyy piirtämistä, maalaamista, valokuvausta, taidegrafiikkaa, kuvitusta, sarjakuvaa, graafista suunnittelua, kuvankäsittelyä, taittoa, digitaalista kuvittamista, sommittelua, värioppia, havainnointia ja kuvallista ajattelua.

Perinteisten menetelmien ohella opetukseen sisältyy alan keskeisten tietokoneohjelmien kurssit.

Opintojen myötä opiskelija rakentaa itselleen laajan visuaalisen yleissivistyksen, joka luo perustan kuvallisten alojen opinnoille kuvataiteesta taideteollisuuteen. Linjan opintokokonaisuus on erityisesti suunniteltu valmentavaksi visuaalisen alan ammattiopintoihin tähtäävälle. Opinnot soveltuvat myös aiemman osaamisen päivittämiseen, syventämiseen ja täydentämiseen.

Opintojen sisältö ja tavoite

 • maalaus
 • piirustus
 • värioppi
 • valokuvauksen perus- ja jatkokurssi
 • rakennettu valokuva
 • graafisen suunnittelun perusteet
 • kuvailmaisun keinot
 • kuvitus
 • sarjakuva
 • taidegrafiikka
 • puupiirros
 • kuvajournalismi
 • portfolio
 • kuvankäsittely
 • taitto
 • digitaalinen kuvitus

Tavoitteena on oppia kuvallisen alan perustiedot ja -taidot, jotka antavat hyvän pohjan monipuolisiin visuaalisten alojen jatko-opintoihin. Omaksua välineet monipuoliseen kuvalliseen työskentelyyn eri tekniikoilla sekä hyödyntää kuvallisia keinoja omassa ilmaisussa. 

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena pienryhmissä. Opiskelu koostuu luennoista ja käytännön harjoituksista. Lisäksi opintoihin kuuluvat orientoivat opinnot, näyttelykäynnit ja vierailut, yhteisnäyttelyn toteuttaminen, ennakkotehtävät tai vaihtoehtoinen projekti.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä hakulomakkeella opiston nettisivuilla. 

Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 6 arviointiin

Henri Syrjö
Laajasalon opisto oli minulle paras mahdollinen tapa viettää välivuosi. Kehityin paljon kuvallisessa ilmaisussani ja pääsin sen ansiosta haluamaani opiskelupaikkaan Lahden Muotoiluinstituuttiin eli Muotsikkaan, jossa opiskelen tällä hetkellä kokemus -ja palvelumuotoilun koulutusohjelmassa. Laajasalossa opiskelu oli mielekästä, koska opettajat ...
Näytä kokonaan
Hanna
Laajasalossa vietetty vuosi oli yksi elämäni tärkeimmistä, koska silloin mulle varmistui se, mitä haluan lähteä jatkossa opiskelemaan. Hain Lahden Muotoiluinstituuttiin opiskelemaan sekä graafisen suunnittelun että pakkaus- ja brändimuotoilun puolelle ja sain kutsut pääsykokeisiin molemmille linjoille, joista jouduin valitsemaan toisen. Pääsykok...
Näytä kokonaan
Santeri S
Koulutus oli hyvää, sekä kattavaa. Opettajat olivat ammattitaitoisia ja erittäin asiallisia. Vuoden aikana pääsi toteuttamaan itseään juuri niin paljon kuin itse halusi ja kaikkeen tarvittavaan oli aina asianmukaiset välineet ja tarvikkeet. Pelkkää plussaa!
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu täytä seuraavat tiedot: