Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
Lukukausi tai lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
Kansanopistot
Kouvola
Alkavat koulutukset
Kouvola
syyskuu 2022

Kouvola
tammikuu 2023
Kuvataide

Kuvataide

Kuvataide on ideoiden ja ajatusten kuvalliseen tai kolmiulotteiseen muotoon saattamista. Opintomme antavat valmiuksia kuvan monipuoliseen tekemiseen, ideointiin ja tekniikkoihin sekä kuvien työstämiseen kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien avulla valmiiksi painotuotteeksi.

Kuvataidelinjan opinnoissa keskitymme käsillä tekemiseen, piirtämiseen, maalaamisen ja muotoiluun. Harjoitustyöt perehdyttävät sinut visuaaliseen kulttuuriin ja auttavat löytämään omat vahvuutesi ja kehittämään ilmaisuasi.

Työskentelyn aikana saat ohjausta ja palautetta sekä pääset kokeilemaan uusia tekniikoita eri välinein. Pääset tekemään omia sekä yhteisprojekteja muiden opintolinjojen kanssa. Keväällä valmistuvaan lopputyöhön voit valita haluamasi aiheen ja tekniikan. Opintojen lopussa järjestetään yhteisnäyttely.

Opinnot kehittävät taiteellista näkemystäsi ja ilmaisukykyä sekä valmentavat muotoilun ja visuaalisten alojen jatko-opintoihin.

Linja sopii niin aloitteleville tekijöille, visuaalisten alojen opintoihin tähtääville kuvallisten taitojen syventämiseen kuin vaikkapa palkkatyöstään välivuotta pitävälle.

Linja kestää lukuvuoden, jonka opintoihin sisältyy Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) Avoimen AMK:n visuaalisen viestinnän opintokokonaisuus (25 op). Voit myös hakea mukaan kuvataidelinjalle kevätlukukaudeksi.

Kuvataiteen opinnot

Laajat oppiaineet

 • Piirustus
 • Kuvittaminen
 • Maalaus
 • Väri ja sommittelu
 • Taide- ja käyttögrafiikka
 • Kolmiulotteinen sommittelu

Muut oppiaineet

 • Keramiikka
 • Taidehistoria
 • Graafinen suunnittelu

Esimerkkejä vapaaehtoisista lisäopinnoista, joita voit suorittaa kansalaisopiston kursseilla

 • Jooga
 • Kielikurssit
 • Viikottainen kuntosali
 • Pilates

Hakeminen

Hakeminen koulutukseen tapahtuu opiston kotisivuilla verkkohakulomakkeella.

Haku tammikuun opintoihin päättyy joulukuussa ja syyskuun opintoihin elokuussa.

Hakemukset käsitellään heti ja hakijalle ilmoitetaan tuloksesta kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Hakijat valitaan hakemusjärjestyksessä – lähetä hakemuksesi ajoissa. Valinnoissa suositaan yli 18-vuotiaita. Voit kysellä mahdollisia vapaita paikkoja hakuajan jälkeenkin.

Lisätietoa

Käytössä on värikäs taidetalo Kulttis ja kuvitustyöt viimeistelemme uusilla Adoben CC-ohjelmilla, joista käytetään erityisesti Photoshop ja Indesign-ohjelmia sekä tulostetaan digipainokoneella.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista. Kansanopistolinja ei johda tutkintoon, mutta antaa valmiuksia alan jatko-opintoihin.

Kustannukset

Koulutuksen kustannukset riippuvat koulutuksen kestosta ja mahdollisesta majoituksesta. Hintaan sisältyy opetus, ruokailut sekä majoitus opistolla maanantaista perjantaihin. Opistolle voi jäädä ilman erillistä korvausta myös viikonloppuisin, jos huoneita ei ole varattu ulkopuolisille majoittujille. Lisäksi tulee joitakin materiaalikustannuksia.

Kansanopisto-opiskeluun on mahdollista saada KELAn opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson Opisto

Kymenlaakson Opisto

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen ja sitoutumaton visuaaliseen alaan painottunut kansanopisto. Opiskelijoita linjoilla on vuosittain noin 80. Opisto tarjoaa monipuolisen kampuksen, jossa voit asua, opiskella ja viettää tiivistä opiskelijaelämää, hyödyntäen opiston tiloja aamusta iltaan. Inkeroisten taajaman palvelut uimahallista kirjastoon ja kirpparista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kymenlaakson Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson Opisto

Marintie 9
46900 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
kymeopisto.com

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,3

Perustuu 11 arviointiin

klaara
(4)
Opistolla pääsee kokeilemaan kuvataiteen luomisen monia eri tekniikoita. Koulu tarjoaa loistavat työtilat ja materiaalit! Neljässä ja puolessa kuukaudessakin kerkesin opistolle keskittymään opiston tehtäviin, yhteishaun ennakkokehtäviin ja omiin pikku projekteihin.
Anni
(4)
Hain kuvataidelinjalle opiskelemaan, koska tarvitsin hengähdystauon töistä ja aikaa miettiä tulevaisuutta. Minulla on harrastustaustaa kuvataiteista ja myös artesaanin tutkinto, joten tiesin jo ennakkoon tykkääväni opiskelusta. Ajatuksena oli herätellä ja kehittää jo opittuja taitoja sekä mielessä pyöri myös ajatus jatko-opiskelusta taiteen alal...
Näytä kokonaan
Kuvataide
(4)
Kymenlaakson Opistossa todella hyvä opetus eri taiteen aloille. Opettajat ovat aidosti kiinnostuneita opiskelijoistaan. Tilat ovat erittiäin hyvät ja asuntolassa asuminen mutkatonta.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataide täytä seuraavat tiedot: