Kansanopistot

TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja

Karstulan Evankelinen Opisto, paikassa Karstula
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 6.12.2023
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 6.12.2023
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja

Käsityölinja

TAITAEN -linjan tavoitteena on perehdyttää monipuolisesti eri kädentaitojen ja visuaalisen ilmaisun tekniikoihin, kädentaitojen ohjaukseen sekä oman osaamisen tuotteistamiseen.

Linja soveltuu niin kuvataide- tai taideteollisuusalan jatko-opintoja suunnitteleville, täydennyskoulutukseksi jo alalla työskenteleville kuin oman luovan harrastuneisuuden vahvistamiseenkin. Linja antaa myös hyvät eväät luovan alan yrittäjyyteen.

Lukuvuoden aikana jokainen opiskelija kokoaa omista tehdyistä töistään oman sähköisen portfolion, jota voi hyödyntää työnäytteenä opiskelu- ja työnhaussa. Opiskelu on käytännönläheistä ja teoriaopinnoissa huomioidaan monipuolisuus erilaisin oppimisen keinoin.

Opintojen sisältö

 • Käsityötekniikat
 • Visuaalinen ilmaisu ja värioppi
 • Plastinen ilmaisu ja muotoilu
 • Oman osaamisen tuotteistaminen
 • Kädentaitojen ohjaus ja asiakastyö
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
 • Yhteiskunta- ja työelämävalmiudet
 • Portfolio- ja projektityöskentely

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opintoja ei voi suorittaa pelkästään etäopiskellen.

Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

tammikuu 2024

 • Lähiopetus
 • Karstula
 • Viimeinen hakuaika: 6.12.2023

elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Karstula

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku - voit siis täyttää hakemuksen ympäri vuoden. Opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella oppilaitoksen verkkosivuilla. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Opiskeluryhmät aloittavat syksyllä ja keväällä - elokuussa ja tammikuussa.

 • jos haluat aloittaa opinnot syksyllä, täytä hakemus viimeistään 25.6. mennessä
 • jos haluat aloittaa opinnot keväällä, täytä hakemus viimeistään 6.12. mennessä

Pääsyvaatimukset ja kielivaatimukset

Hakijalta vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Koulutus järjestetään suomenkielellä Karstulassa. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, voit halutessasi yhdistää opintoihin myös suomen kielen suuntautumisopintoja. Ota tällöin yhteys Opiston toimistoon ennen hakemuksen jättämistä.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Kustannukset

Koulutus on maksullista ja koulutuksen hinta riippuu siitä, tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai et. 

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin.

 • Koulutusmaksu ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaksu majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk
 • Jos on kotoutumissuunnitelma:Koulutus, majoitus sekä ruokailut koulupäiviltä ovat maksuttomia

Koulutusmaksu ilman majoitusta sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä. Koulutusmaksu majoituksen kanssa kattaa myös asumisen asuntolassa maanantaista perjantaihin sekä aamupalan ja päivällisen. 

Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

Opintoseteli ja muut rahoitusmuodot

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla monenlaista tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:n opintotuki sekä Opiston myöntämä Opintoseteli.

Opintoseteli on oppilaitoksen myöntämä tuki Kansanopistolinjan koulutusmaksuihin. Sitä voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat tai pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Vuodesta riippuen haettavissa voi olla erilaisia ja eri suuruisia Opintoseteleitä. Yleensä Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai pelkäksi kevät- tai syyslukukaudeksi. 

Opintoseteli-rahoitusta haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun olet ensin täyttänyt hakemuksen opintoihin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Karstulan Evankelinen Opisto
Kokkolantie 12
43500 Karstula

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...

Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu