Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Ruotsin kieli -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Suomessa asuvien ruotsinkielisten ihmisten puhuma ruotsi eroaa Ruotsissa puhuttavasta kielestä varsinkin aksentiltaan. Sanastossakin on poikkeavuutta, mutta se ei johdu ainoastaan suomen kielen vaikutuksesta, vaan myös siitä, että suomenruotsissa on säilynyt sen puhujien eristyneisyyden vuoksi vanhoja sanoja, jotka ovat Ruotsissa puhuttavasta ruotsista kadonneet. Ruotsin kielen taitoa sekä kulttuurin tuntemusta tarvitaan monella alalla, kuten Pohjoismaiden välisessä taloudellisessa yhteistyössä ja EU:ssa sekä jossakin määrin myös muissa kansainvälisissä tehtävissä.

Ruotsin kielen opiskelu

Ruotsin kieltä voi Suomessa opiskella yliopistoissa, avoimessa yliopistossa, kielikursseilla, ammattikorkeakouluissa, kansanopistoissa sekä etä- ja verkko-opiskeluna.

Yliopistossa ruotsin kieli kuuluu Pohjoismaiset kielet -oppiaineen alle. Pohjoismaiset kielet kouluttaa kandidaatteja ja maistereita, jotka pystyvät hoitamaan kielellisiä, viestinnällisiä ja kulttuurisia tehtäviä ensisijaisesti Suomen ja Ruotsin, mutta myös muiden Pohjoismaiden välisessä kanssakäymisessä yhteiskunnan eri aloilla.

Pohjoismaisten kielten opiskelija voi suorittaa humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa, jonka jälkeen filosofian maisterin tutkinto on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa. Filosofian maisterin tutkintoa varten opiskelija laatii itsenäisen tieteellisen pro gradu -tutkielman jostakin oppiaineeseen liittyvästä aiheesta.

Vertaile koulutuksia