Sivuston käyttötapa: Mobiili

Valokuvauskoulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Voionmaan koulutuskeskuksen elokuva-alan opiskelijoiden koululle tekemä mainos opiskelijahakua varten. Kevät 2021.

   

Valokuvauskoulutus

Koulutus sopii sinulle, joka olet vasta-alkaja tai haluat entisestään kehittyä valokuvauksessasi. Monet Voionmaan valokuvauskoulutuksen käyneet ovat jatkaneet media- ja taidealan opintoihin.

Koulutuksen sisältö

Opetuksen tavoitteena on antaa perustaidot tekniikasta ja valokuvauksen mahdollisuuksista sekä vahvistaa opiskelijan omaa visuaalista ilmaisua ja itsenäisen työskentelyn edellytyksiä.

Valokuvauskoulutuksessa tutustumme laaja-alaisesti valokuvauksen maailmaan. Vuoden aikana perehdymme analogiseen valokuvaukseen ja pimiötyöskentelyyn, taidevalokuvaan, kuvajournalismiin sekä studiovalaisuun ja -kuvaukseen. Tekniikan ja valokuvauksen perusteiden lisäksi opiskelemme valokuvauksen historiaa ja kuvallista ilmaisua, kuvankäsittelyä (Photoshop, Lightroom), taittoa (Indesign) sekä videokuvausta ja editointia (Premiere). Lukuvuoden lopuksi opiskelija tekee oman portfolion ja kotisivut sekä toteuttaa oman valokuvapohjaisen päättötyön. Esimerkkinä Covid-19 kevään päättötyönäyttelyn sijaan painatettu päättötyöjulkaisu Käännekohtia.

Lukuvuoden aikana toteutamme journalistiopiskelijoiden kanssa nettijulkaisun Voionmaa tänään sekä Voionmaan vuosittaisen printtilehden Väinön. Liikkuvan kuvan projekteihin pääsee halutessaan tutustumaan elokuva-alan opiskelijoiden mukana. Näyttelykäyntikohteet ja studia generalia -sarjan valokuvaaja- ja taiteilijavieraat vaihtelevat vuosittain.

Kurssiohjelmaan voidaan tehdä opiskelijoiden toivomia ja opiston päättämiä muutoksia.

Opiskelutavat, -tilat ja -välineet

Opinnoissa edistyminen edellyttää oman digikuvauskaluston hankkimista ja läsnäoloa kalustonhallinnan opetuksessa sekä sovittujen harjoitustehtävien itsenäistä tekemistä opetuspäivien välillä. Voionmaan koulutuskeskuksessa käytettävissäsi ovat ATK-luokka Adobe Creative Cloud -ohjelmistoineen. Opiskelijat saavat kyseisen lisenssin käyttöönsä opiskelun ajaksi. Studiokuvauksia varten meillä on kaksi erikokoista tilaa.

Valokuvaajan ammattitutkinto

Jos haluat hankkia tutkinnon valokuvauksen alalta ja sinulla on jo perusteet hallussa, voit suorittaa meillä myös Media-alan ammattitutkinnon valokuvauksen osaamisalalta. Järjestämme tutkinnon suorittamiseen koulutusta, mutta tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla suoraan näyttötilaisuuksiin, jos tarvittava osaaminen on jo hankittuna.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valokuvauskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Valokuvauskoulutus täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: