Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mediakoulutus

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Syksyllä
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot

Mediakoulutus

Viestinnän koulutus

Mediakoulutus

Lukuvuoden mittaisessa koulutuksessa pääset heti kiinni mediatekniikkaan ja toimittamiseen. Tämän päivän toimittajan pitää osata kirjoittaa, ottaa kuvia ja videota sekä tehdä juttuja eri medioihin. Eikä tämä ole vain toimittajan arkea. Pitkälti samoja asioita tekevät tiedottajat yrityksissä ja järjestöissä. Monipuoliset viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat itse asiassa tämän päivän ja tulevaisuuden kansalaistaitoja.

Etkö ole ihan varma, mitä isona haluat tehdä? Jos media kiinnostaa, Laajasalon opisto on hyvä paikka tutustua media-alan työhön. Täällä pääset kokemaan käytännössä, mitä se on.

Monipuoliset mediataidot

Mediakoulutuksessa opit perustaidot kirjoittamisessa ja radio- ja TV-työssä. Kaikilla viestinnän opintolinjoilla opit monipuolisesti mediataitoja ja lukuvuoden aikana voit valita syventäviä kursseja kaikista oppiaineista.

Oppiaineet

Valokuvaus ja kuvankäsittely, videokuvaaminen ja –editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, journalistinen kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito ja puheviestintä. Lisäksi on mahdollisuus päästä mukaan tapahtumatuotantotiimiin valtakunnallisissa urheilutapahtumissa ja erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Viestinnän opintolinjat Laajasalon opistossa:

Työssä oppiminen

Kotimaiseen mediaan tutustutaan monipuolisesti ja kattavasti. Työssäoppimisjakso suoritetaan kaupallisen media toimituksissa, Yleisradiossa ja tuotantoyhtiöissä.

Kenen kanssa Laajasalossa opiskellaan?

Opiskelijoiden ikähaitari lähtee 18 vuodesta ja venyy useimmiten neljänkympin korville. Yläikärajaa koulutuksissa ei ole. Suurin osa opiskelijoista on nuoria aikuisia, jotka tähtäävät media-alalle, mutta joukkoon mahtuu myös toimittajia, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan sekä alan vaihtajia. Laajasaloon opiskelijat tulevat ympäri Suomea.

Minne tie vie Laajasalon jälkeen?

Useimmat lukion jälkeen opiskelemaan tulleet hakeutuvat Laajasalon opeilla jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Jos opiskelijalla on jo aiempaa työ- ja opiskeluhistoriaa ja osaamista, vuoden opinnot voivat riittää alan vaihtoon.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan Laajasalon opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mediakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Mediakoulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: