Sarjakuva ja kuvittaminen

Kymenlaakson Opisto
Yhteenveto
Lukukausi tai lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
Kansanopistot
Kouvola

Alkavat koulutukset
Kouvola
syyskuu 2023

Kouvola
tammikuu 2024
Piirrettyjä kultakaloja

Sarjakuva ja kuvittaminen

Sarjakuvan ja kuvittamisen linjalla pääset uppoutumaan ideoiden, tarinoiden ja visuaalisten maailmojen sekä kuvallisen ajattelun kehittämiseen. Voit suuntautua perinteiseen käsin tekemiseen, tai tutustua tarkemmin digitaalisen ympäristön mahdollisuuksiin.

Opintojen aikana kerronnalliset ja visuaaliset taitosi vahvistuvat. Syvennät tietämystäsi sarjakuvan ja kuvittamisen mahdollisuuksista koko ajan muuttuvassa maailmassa. Pääset toteuttamaan sekä omia että yhteisiä projekteja muiden linjojen opiskelijoiden kanssa. Opinnot ovat työskentelypainotteisia, teoriaa ja palautetta unohtamatta. Linjalta saat erinomaiset valmiudet, jos haluat hakeutua kuvataidealan tai visuaalisen viestinnän jatko-opintoihin.

Opintosisällöt

  • Piirustus ja maalaus
  • Käsikirjoittaminen
  • Sarjakuvapiirtäminen
  • Käsin kuvittaminen
  • Digitaalinen kuvittaminen
  • Pelikuvitus
  • Animaatio

Hakeminen

Hakeminen koulutukseen tapahtuu opiston kotisivuilla verkkohakulomakkeella.

Haku tammikuun opintoihin päättyy joulukuussa ja syyskuun opintoihin elokuussa.

Hakemukset käsitellään heti ja hakijalle ilmoitetaan tuloksesta kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Hakijat valitaan hakemusjärjestyksessä – lähetä hakemuksesi ajoissa. Valinnoissa suositaan yli 18-vuotiaita. Voit kysellä mahdollisia vapaita paikkoja hakuajan jälkeenkin.

Lisätietoa

Käytössä on tietokoneluokat täysvärinäytöllä, varustettu työasema uusilla Adoben CC-ohjelmilla, joista käytetään erityisesti Photoshop- ja Indesign -ohjelmia sekä Wacom-piirtopöytiä. Tulostuksia varten on digipainokone sekä käsin piirtämiseen ja maalaamiseen taidetalo Kulttis.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista. Kansanopistolinja ei johda tutkintoon, mutta antaa valmiuksia alan jatko-opintoihin.

Kustannukset

Koulutuksen kustannukset riippuvat koulutuksen kestosta ja mahdollisesta majoituksesta. Hintaan sisältyy opetus, ruokailut sekä majoitus opistolla maanantaista perjantaihin. Opistolle voi jäädä ilman erillistä korvausta myös viikonloppuisin, jos huoneita ei ole varattu ulkopuolisille majoittujille. Lisäksi tulee joitakin materiaalikustannuksia.

Kansanopisto-opiskeluun on mahdollista saada KELAn opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sarjakuva ja kuvittaminen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson Opisto

Kymenlaakson Opisto

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen, visuaalisen alan ja suomen kielen opetukseen erikoistunut kansanopisto sekä alueellinen kansalaisopisto. Suomen onnellisimman opiston opiskelijat ammentavat oppia elämää varten kahdella kampuksella: Kouvolan Inkeroisissa ja Haminan Poitsilassa.  Kouvolan kampuksella voit asua, opiskella ja viettää tiivistä opiskelijaelämää, hyödyntäen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kymenlaakson Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson Opisto

Marintie 9
46900 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
kymeopisto.com

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 10 arviointiin

Mr h

Erittäin mukava paikka jossa oppii paljon kaikkea uutta. Opetus on monipuolista ja opiilaiden ehdotuksia ja mielipiteitä kuunnellaan. Opettajat oikesti välittävät oppilaiden hyvinvoinnista!

Oliver Q

Pääsin Kymenlaakson Opiston Sarjakuvalinjalle löydettyäni koulun sattumalta. Syksy 2018 oli aivan mahtava, erilaista tekemistä riitti usean opettajan johdolla ja keväästä 2019 näyttää tulevan vielä monipuolisempi. Opettaja on hyvä ja tänne hakeutuu mukavan samanhenkistä porukkaa.

haski

olen viihtynyt hyvin täällä, mukavia ihmisiä ja mukava opiskelu ympäristö. tulee ikävä

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sarjakuva ja kuvittaminen täytä seuraavat tiedot: