Kuvataiteen syventävä linja

Pekka Halosen akatemia
Yhteenveto
15 viikkoa
Opintotukikelpoinen
21.8.2023
Viimeinen hakuaika: 26.5.2023
   
Lähiopetus
Tuusula
Kansanopistot
Kuvataiteen syventävä linja

Kuvataiteen syventävä linja

Pekka Halosen akatemiankansanopiston Kuvataiteen syventävän linjan opetussisällöt uudistuvat vuosittain. Syksyn 2023 opetustarjonta soveltuu uusien opiskelijoiden lisäksi myös aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille.

15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille tekijöille. Linja soveltuu kuvataiteen jatko-opintoja suunnitteleville aikuisille, opiskelusta tai työelämästä taukoa pitäville sekä eläkkeellä oleville.

Koulutuksen sisältö

Kuvataiteen syventävä linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin. Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen. Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja kuvallisen ajattelun selkiytymistä.

Kokopäiväiset opinnot tutustuttavat erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin

Linja koostuu opintojaksoista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Tarkemmat opintokuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa ohessa. Syksyn 2023 opetussuunnitelma julkaistaan näillä sivuilla ennen hakuajan alkua.

Opiskelu on kokopäiväistä. Maanantaista perjantaihin päivittäisen ohjatun työskentelyn jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Syysloma on viikolla 43.

Hakeminen

  • Haku alkaa 13.3.2023 klo 9.00 ja päättyy 26.5.2023 klo 23.59, ks lisätiedot Keudan nettisivuilta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (70 euroa / vko). Opintomaksuun ei sisälly ruokailu- tai materiaalikustannuksia. Oppilaitoksen kautta saatavista materiaaleista saatetaan periä maksuja.

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin. Opintomaksujen alentamiseksi on mahdollista hakea harkinnanvaraista opintoseteliavustusta. Avustuksen suuruus riippuu avustukseen oikeutettujen hakijoiden määrästä sekä oppilaitokselle myönnetyn määrärahan suuruudesta.

Pekka Halosen akatemiassa ei ole vuokrattavana huoneita 1.1.2023 alkaen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataiteen syventävä linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pekka Halosen akatemia

Pekka Halosen akatemia

Keudan Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä toimivan kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta kolmella eri linjalla. Opisto...


Lue lisää oppilaitoksesta Pekka Halosen akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataiteen syventävä linja täytä seuraavat tiedot: