Sivuston käyttötapa: Mobiili

Meikkitaiteilija

Kauhajoen opisto
Yhteenveto
1 vuosi
   
Kauhajoki
Kansanopistot
Meikkitaiteilija

Meikkitaiteilija

Meikkitaiteilijan työ on luovaa kädentaitoja, muototajua, värisilmää ja tunneälyä kehittävää taidetta. Meikkaaja työskentelee sosiaalisessa ympäristössä, uusissa, nopeasti vaihtuvissa ja jopa oudoissa tilanteissa ja tiloissa. Työ on innostavaa, uutta opettavaa, kehittävää, ratkaisukeskeistä sekä monipuolista. Kauneuden ihanteet ja trendit muuttuvat, tekniikat kehittyvät ja myös tuotteet kehittyvät. Historia toistaa itseään, mikä tänään on vanhaa voi huomenna olla uutta.

Meikkauksen perusta ja tekniikka, niiden osaaminen ja hallitseminen luo mahdollisuuden luoda uusia ja muunnella jo olemassa olevia sääntöjä. Kyseenalaistaminen, vertailu, uuden tietotaidon hakeminen ja sen soveltaminen auttavat ylläpitämään oppimista ja luovuutta alalla. 

Meikkaaja on taiteilija, jonka maalausalustana on kasvot tai koko vartalo, aina niin viehättävän salaperäiset ja innostavat. 

Koulutuksen sisältö

Meikkitaiteilijan keskeisiä opintoja ovat mm. perusmeikkaaminen päivämeikistä iltameikkiin, elokuva- ja teatterimaskeeraus, meikkauksen ja maskeerauksen historia ja hiustyylit aikakausittain. Opinnoissa käydään läpi myös ihon rakennetta, yleisimpiä ihosairauksia, eri ihotyypit ja kosmetiikkaan liittyvät allergiat.  Opiskelija oppii tuntemaan ihonhoitotuotteita ja tekemään perusihonhoidon, manikyyrin ja käsihoidon.

Opintoihin kuuluu myös värioppi ja piirustus, tyyli ja puvustus, sekä erilaiset produktiot. Käymme läpi erilaisia meikkaustyylejä, teatterialan perusnaamiointeja ja elokuvaefektejä haavoineen ja ruhjeineen. Myös vartalomaalaus ja alan ammattienglanti ovat opinto-ohjelmassa.

Opetussuunnitelma ja näyttötutkinto

Linjan opetussuunnitelma on laadittu näyttötutkinnon vaatimusten pohjalta, joten opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa näyttöinä maskeeraus ja tämän jälkeen opiskelija on valmis toimimaan maskeeraajan työtehtävissä.

Kauhajoen opisto tekee yhteistyötä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Opiskelijalla on riittävien taitojen myötä mahdollisuus suorittaa opintojen aikana tai opintojen jälkeen Esitys- ja teatteritekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinto (ent. Teatterialan ammattitutkinto, osaamisala maskeeraus) Stadin ammatti- ja aikuisopistossa näyttökokeena (tutkintomaksu n. 500 €).

Kustannukset

Opiskelu on 100% maksutonta nuorisotakuun opintoseteliehdot täyttävälle.

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta. 

Täysihoitohinta sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja ruokailut (sis. aamiainen, lounas, päivällinen) koulupäivinä

Opiskelijoiden on mahdollista hakea Kauhajoen opistolta koko lukukauden tai lukuvuoden kattavaa opintostipendiä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Meikkitaiteilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kauhajoen opisto

Monipuolinen koulutustarjonta ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kauhajoen opisto

Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

 Näytä puhelinnumero
kauhajoenopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Meikkitaiteilija täytä seuraavat tiedot: