Sivuston käyttötapa: Mobiili

Nuorten Opistovuosi

Karstulan Evankelinen Opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Aloitus joustavasti ympäri vuoden
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Karstula
Kansanopistot

Video

Nuorten Opistovuosi

Valitse itsellesi mieluinen suuntautuminen ja vietä juuri sinun näköisesi Opistovuosi!

Opistovuosi -koulutus on peruskoulun päättäneille suunnattu lukuvuoden mittainen täysin maksuton koulutus, jonka tavoitteena on tukea ja kannustaa nuorta löytämään itselleen mielekäs elämänpolku. Lukuvuoden aikana nuori saa kaikki tarvittavat tiedot, taidot ja osaamisen jatkaakseen haluamiinsa jatko-opintoihin.

Vietä juuri sinun näköisesi opistovuosi!

KEO-Karstulassa on valittavissa kuusi eri suuntautumisvaihtoehdolla olevaa Opistovuosi -koulutusta. Opinnot koostuvat yhteisistä opinnoista sekä valitun suuntautumislinjan mukaisista opinnoista. Lukuvuoden aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja.

Valittavat suuntautumislinjat

  • Hoivan Opistovuosi -koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti ikääntyneen väestön sekä tukea tarvitsevien toimintakyvyn tukemisesta, avustamisesta kiinnostuneille. Koulutus mahdollistaa tutustumisen sosiaali- ja terveysalan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten päiväkotiin, lasten- ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluihin, kotihoitoon sekä asumispalveluihin. Tuleva ammattisi voisi olla esim. henkilökohtainen avustaja, kehitysvamma-alan ohjaaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja tai sosionomi.
  • Hyvinvoinnin Opistovuosi -koulutus mahdollistaa tutustumisen hyvinvointialan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten yksilöiden ja ryhmien ohjaamiseen sekä valmentamiseen ja työhön hyvinvointialan yrittäjänä. Tavoitteena on saada kokemusta yksittäisen asiakkaan ja pienien ryhmien ohjaamisesta ja valmentamisesta sekä hankkia hyvinvointialan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. hyvinvointivalmentaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, liikunnan ohjaaja, fysioterapeutti tai hyvinvointialan yrittäjä.
  • Kasvun Opistovuosi -koulutus mahdollistaa tutustumisen kasvatus- ja ohjausalan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten koulu, päiväkoti, vapaa-ajantoiminta ja kerhot. Tavoitteena on saada kokemusta pienien ryhmien ohjaamisesta leikeissä, vapaa-ajan toiminnassa tai oppimisessa sekä hankkia kasvatus- ja ohjausalan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. lastenhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, erityisnuorisotyöntekijä, opettaja, erityisopettaja.
  • Luovuuden Opistovuosi -koulutus mahdollistaa nuoren luovuuden rikastuttamisen mm. kädentaitojen, musiikin ja ilmaisutaidon taikka tapahtumatuotannon opintojen avulla. Kaikki luova harrastaminen katsotaan eduksi ja voidaan tunnistaa osaksi opiskelijan opintoja.​ Tavoitteena on saada monipuolista kokemusta erilaisesta luovasta toiminnasta, harjoitella itseilmaisua ja oman osaamisen tuotteistamisesta sekä hankkia musiikin ja/tai taideteollisuusalan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. kirjailija, journalisti, kädentaidon ohjaaja, kulttuurituottaja tai muusikko.
  • Ympäristöviisas Opistovuosi -koulutus tarjoaa kattavan läpileikkauksen ympäristö- ja luonnontieteisiin sekä kestävään tulevaisuuteen. Opinnoissa tutustutaan omaan luontosuhteeseen, kestävän tulevaisuuden periaatteisiin, sekä ympäristötoimijuuteen ja ympäristökasvatukseen. Lukuvuoden aikana saat konkreettisia työkaluja tehdä itselle mielekkäitä, kestäviä ja ympäristöviisaita valintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. luontotieteilijä, biologi, tutkija, ympäristöteknologian insinööri tai alan opettaja.
  • Työn ja yrittämisen Opistovuosi -koulutus mahdollistaa oman alan etsimisen työelämään tutustumalla. Tutustut erilaisiin työaloihin ja opintopolkuihin oman kiinnostuksesi mukaan. Saat tietoa myös yrittämisestä ja pääset kokeilemaan yrittäjänä toimimista käytännössä omien vahvuuksiesi pohjalta. Tavoitteena on saada monipuolista ja konkreettista kokemusta yrittäjyydestä sekä harjoitella työelämän pelisääntöjä käytännössä.

Ensiaskeleet itsenäiseen elämään

Lukuvuoden aikana nuori saa kaikki tarvittavat tiedot, taidot ja osaamisen jatkaakseen haluamiinsa jatko-opintoihin. Opistovuosi- koulutusten yhteisiin opintoihin sisältyy mm. oman talouden ja arjenhallintaa, opastusta fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen.

Karstulan Evankelinen Opisto tarjoaakin turvallisen, kodikkaan ja yhteisöllisen tavan harjoitella itsenäistä elämistä valmiiksi kalustetussa opiskelija-asuntolassa. Opistolla asuvat saavat ohjausta sekä pääsevät harjoittelemaan omassa kodissa tarvittavia taitoja.

Kenelle opinnot sopivat?

Opistovuosi-koulutus sopii Sinulle vuonna 2005 syntynyt nuori, joka;

  • et vielä tiedä mitä haluat opiskella seuraavaksi ja haluat kokeilla, mikä voisi olla sinulle sopiva ala
  • tiedät mitä haluat opiskella, mutta haluat korottaa peruskoulun arvosanojasi ennen kuin haet jatko-opintoihin
  • haluat vielä harjoitella itsenäistä asumista lähempänä kotia, ennen kuin muutat isompaan kaupunkiin opiskelemaan

Opinnot, opiskelumateriaalit, asuminen Opiston opiskelija-asuntolassa sekä ruokailut koulupäivinä on opiskelijalle täysin maksutonta. Opistovuosi -koulutukseen osallistuvat ovat myös oikeutettuja hakemaan KELA:n opintotukea. Voit tarkistaa opintotuen laskurilla, voitko saada opintotukea ja kuinka paljon. Lisätietoa opintotuesta saat kysymällä KELA:sta.

Linjaopinnot 20-29 -vuotiaille

Opistovuosi-koulutus soveltuu myös Sinulle 20-29 vuotias nuori aikuinen, jolla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa.

Opisto tukee syksyllä 2021 opintonsa aloittavien, alle 29-vuotiaiden nuorten aikuisten opintoja valtion myöntämän Opintoseteli-rahoituksen avulla. Syksyllä opintonsa aloittavat nuoret voivat opiskella joko lukuvuoden mittaisilla Kansanopistolinjoilla tai lukuvuoden mittaisilla Opistovuosi -koulutuslinjoilla täysin maksutta. Pääsyvaatimuksena alle 29-vuoden ikä sekä ei vielä suoritettua toisen asteen tutkintoa.

Hakeminen

Tutustu eri linjavaihtoehtoisin Opiston verkkosivuilla ja täytä sähköinen hakemus. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja tarvittaessa haastattelun perusteella.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nuorten Opistovuosi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...


Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karstulan Evankelinen Opisto

Kokkolantie 12
43500 Karstula

 Näytä puhelinnumero
www.keokarstula.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Nuorten Opistovuosi täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Kustannukset
Hakukriteerit
Hakeminen
Muuta, mitä? (Selvennä viestikentässä)