Oikeustiede

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Oikeustieteen opintolinja

Oikeustiede

Oikeustieteen opintolinjalla voit opiskella avoimen yliopiston oikeustieteen aineopintokursseja ja valmentautua oikeustieteellisten tiedekuntien valintakokeeseen.

HEOn Oikeustieteen opintojen tavoitteena on se, että opiskelijat hallitsevat oikeustieteen perusteet. Lukuvuoden aikana suoritetaan 44 opintopistettä avoimen yliopiston oikeustieteellisiä opintoja. Tavoitteena on valmistautua yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin sekä yliopisto-​opintoihin. 

Oikeustieteen opintojen sisältö

HEOn Oikeustieteen opinnoissa käydään monipuolisesti läpi oikeustieteen perusteita, käytännön sovelluksia ja harjoitustehtäviä sekä luku- ja vastaustekniikkaa. Lukuvuoden aikana suoritetaan avoimen yliopiston oikeustieteellisiä opintoja Turun yliopistosta (44 op), esim. kurssit

  • johdatus oikeustieteeseen
  • kansainvälinen oikeus
  • perhe- ja jäämistöoikeus
  • hallinto-oikeus
  • valtiosääntöoikeus
  • oikeushistoria
  • perhe- ja jäämistöoikeus
  • eurooppaoikeus

Koko lukuvuosi on tehokasta valmentautumista kohti oikeustieteellistä tiedekuntaa. Valintakoevalmentautumiseen keskitytään intensiivisesti kevätlukukaudella. Valmennusjaksolla opiskellaan valintakoekirjallisuutta, kerrataan luku- ja vastaustekniikkaan ja tehdään tapaus- ja monivalintaharjoituksia sekä harjoitusvalintakokeita. Lukuvuoteen sisältyy vierailukäyntejä oikeuden alalla toimiviin kohteisiin. Kevätlukukaudella on mahdollisuus tutustua työelämään ohjatun harjoittelun avulla.

Avoimen yliopiston oikeustieteelliset opinnot (44 op) suoritetaan Turun avoimen yliopiston opetussuunnitelmien mukaisesti.

Mahdollisuus korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja

Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta niille, jotka menevät korottamaan ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja joilla on tavoitteena hakea jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Jatko-opinnot

Suomessa oikeustieteellisen tutkinnon voi suorittaa Helsingin, Itä-Suomen, Lapin tai Turun yliopiston oikeustieteellisissä tiedekunnissa.

Kustannukset

Lukuvuoden hinta on 3550 € (sis. 160 €:n kirjautumismaksun). 

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä opiston ravintolassa. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Oikeustiede täytä seuraavat tiedot: