Kansanopistot

Oikeustieteen linja

Linnasmäen opisto, paikassa Turku
Pituus
noin 8,5 kk
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
noin 8,5 kk
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Oikeustieteen linja

Oikeustieteen linja

Koulutus soveltuu erityisesti oikeustieteellisiin tiedekuntiin pyrkiville sekä niille työelämässä toimiville, jotka tarvitsevat oikeustieteellistä koulutusta. Opiskelu koulutuksessa on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Koulutus koostuu perusopintojaksosta.

Perusopintojakso

Perusopintojakso kestää elokuusta toukokuun loppupuoleen oikeustieteellisen pääsykoekirjojen julkaisemiseen saakka. Sen aikana perehdytään Suomen oikeusjärjestelmän keskeisimpiin ominaispiirteisiin ja oikeudenaloihin.

Kurssien painotukset (opintopisteet) selvitetään opintojen alussa. Keskeisenä painopistealueena perusopintojaksolla on oikeudellisen ajattelun ja sitä kautta oikeudellisten ongelmien ratkaisukyvyn ja vastaustekniikan kehittäminen.

Oikeustieteelliset aihekokonaisuudet:

 • Johdatus oikeustieteen opintoihin ja oikeudelliseen ajatteluun
 • Valtiosääntöoikeuden perusteet
 • Sopimusoikeuden perusteet
 • Työoikeuden perusteet
 • Perhe ja jäämistöoikeuden perusteet
 • Esineoikeuden perusteet
 • Kansainvälisen ja eurooppaoikeuden oikeuden perusteet
 • Rikosoikeuden perusteet
 • Hallinto-oikeuden perusteet
 • Johdatus yhtiöoikeuteen

Avoimen yliopiston opinnot
Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston oikeustieteellistä kurssia, jotka voi hyväksilukea korkeakouluopinnoissa.

 • Johdatus oikeustieteeseen 2 op
 • Oikeudenalojen perusteet: työoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: perhe- ja jäämistöoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: rikosoikeus 8 op

Näistä avoimen yliopiston kursseista oikeudenalojen perusteiden työoikeuden, rikosoikeuden sekä perhe- ja jäämistöoikeuden kurssit hyväksytään sellaisenaan osaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Johdatus oikeustieteeseen -kurssia ei voi lukea hyväksi oikeustieteen maisterin tutkintoon, mutta kurssin suorittaminen on kuitenkin edellytys muiden avoimen yliopiston kurssien suorittamiselle.

Opiskelijat suorittavat lisäksi Turun yliopiston avoimeen yliopistoon kurssin suomen kielen kirjallinen viestintä 2 op ja halutessaan Inledning till juridisk svenska -kurssin 2 op.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Turku

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja lukion päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Lisäksi valinnassa etusijalla ovat ne hakijat, jotka ovat tänä vuonna tai aikaisemmin hakeneet opiskelemaan oikeustiedettä yliopistoon.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Kirjautumismaksu 50 €, hyvitetään opintomaksujen laskutuksen yhteydessä. Opetus, sisältää lounaan koulupäivinä ja koulutukseen kuuluvien avoimen yliopiston kurssien kurssimaksut: 85 €/viikko. Työviikkoja on 34, joten opetuksen kokonaishinta on 2890 €. Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opistonasuntolassa. Asuminen: 60 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 93 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen). 

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Linnasmäen opisto
Lustokatu 7
20380 Turku

Linnasmäen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Linnasmäen opistolla ei ole välivuosi. Se on...

Lue lisää oppilaitoksesta Linnasmäen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu