Kansanopistot
4,5 (2 Arvioinnit)

Kauppatieteiden linja

Linnasmäen opisto, paikassa Turku
Pituus
noin 8kk
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
noin 8kk
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kauppatieteiden linja

Kauppatieteiden linja

Haaveiletko tulevaisuudessa opiskelevasi ja työskenteleväsi kaupallisella alalla? Suunnitteletko opintoja kauppakorkeakoulussa? Opisto tarjoaa Sinulle kauppatieteen perusopinnot ja valmiuksia opiskeluun korkeakoulussa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa pääset aloittamaan korkeakouluopinnot opiskelemalla kauppatieteiden perusopinnot (30 op) Itä-Suomen avoimen yliopiston opintoina. Opinnot suoritetaan verkko-opintoina, mutta opisto tarjoaa sinulle tukea opintojen suorittamiseen lähiopetuksen ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla modernissa kouluympäristössä.

Kauppatieteiden perusopintoihin sisältyvät opintojaksot:

  • Johtamisen perusteet (6 op)
  • Markkinoinnin perusteet (6 op)
  • Rahoituksen perusteet (6 op)
  • Laskentatoimen perusteet (6 op)
  • Yritysjuridiikan perusteet (6 op)

Lisäksi Turun avoimen yliopiston opintoina suoritetaan seuraavat opintojaksot:

  • Taloustieteen perusteet (6 op)
  • Suomen kielen kirjallinen viestintä (2 op)
  • Ruotsin valmentava kurssi kauppatieteilijöille (2 op)

Lukuvuoden aikana voit suorittaa yliopisto-opintoja ilman, että olet kirjoilla yliopistossa. Olet kuitenkin kirjoilla avoimessa yliopistossa. Avoimen yliopiston opinnot eivät johda tutkintoon, mutta ne hyväksi luetaan erillisestä anomuksesta, jos haet ja pääset sisään korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen opintojaksoilla osa kurssikirjallisuudesta on englanniksi, joten hyvä englannin kielen taito on eduksi opinnoissa.

Opiskelu on kokopäiväistä ohjattua lähiopetusta. Syyslukukaudella suoritetaan pääosa avoimen opinnoista. Lisäksi koulutukseen sisältyvät talousmatematiikan ja englannin kielen kurssit. Opetusta syyslukukaudella on keskimäärin 30 tuntia viikossa. Kevätlukukaudella syvennytään kauppatieteellisen alan valintakokeiden perustana oleviin asiasisältöihin – lukion taloustieto (YH2), historia (HI1) sekä tilastot ja todennäköisyys (MAB5/MAA10) – sekä harjoitellaan ja kehitetään erityisesti valintakokeissa tarvittavan tiedon soveltamista ja vastaustekniikkaa. Opetusta kevätlukukaudella on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä

  • Lähiopetus
  • Turku

Hakeminen

Koulutukseen hakijalla tulee olla suoritettuna ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen.

Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden osalta valinnassa huomioidaan myös tutkinnon yhteisten opintojen (YTO opinnot, aiemmin ATTO opinnot) keskiarvo.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Avoimessa yliopistossa voit suorittaa yliopisto-opintoja ja suorittaa akateemisia kursseja ilman, että olet kirjoilla yliopistossa. Olet kuitenkin kirjoilla avoimessa yliopistossa. Avoimen yliopiston opinnot eivät johda tutkintoon, mutta ne hyväksiluetaan erillisestä anomuksesta, jos haet ja pääset sisään korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi.

Kustannukset

Kirjautumismaksu 50 €, hyvitetään opintomaksujen laskutuksen yhteydessä.

Opetus, sisältää lounaan koulupäivinä ja koulutukseen kuuluvien avoimen yliopiston kurssien kurssimaksut: 50 €/viikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 1600 €.

Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen: 60 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 93 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen). 

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kauppatieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Onnellinen opiskelija
13 touko 2020
Erittäin loistava koulutuskokonaisuus!

Koin kauppatieteet -linjan erittäin hyödylliseksi jatko-opintojani ajatellen: sain 38 opintopistettä hyvin arvosanoin sekä hyvät valmiudet itse pääsykokeeseen. Suosittelen!

4/5
Onnellinen opiskelija
25 huhti 2020
Todella monipuolinen ja kattava korkeakouluun valmentava kokonaisuus!

Koulutus oli monipuolinen, jonka myötä saimme useita opintopisteitä ja valmiuksia pääsykokeita ja korkeakoulua varten. Vuosi ryhmässä antoi paljon ihania kokemuksia ja uusia yst...

Näytä lisätiedot
Linnasmäen opisto
Lustokatu 7
20380 Turku

Linnasmäen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Linnasmäen opistolla ei ole välivuosi. Se on...

Lue lisää oppilaitoksesta Linnasmäen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu