Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta

Teatteri / Tanssi -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Teatteriala on hyvin suosittu huolimatta siitä, että ala on fyysisesti ja psyykkisesti raskas. Useat kansanopistot ympäri suomea tarjoavat teatteri- ja tanssikoulutuksia. Teatterialan korkeakoulutusta annetaan Teatterikorkeakoulussa ja Helsingin sekä Tampereen yliopistoissa.

Myös monet ammattikorkeakoulut ja muut oppilaitokset tarjoavat teatterialan koulutusta, kuten musiikkiteatterin ja teatteri-ilmaisun ohjaajan koulutusta. Alan ammatillista täydennyskoulutusta Suomessa järjestää IADE, Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti.

Tanssikoulutuksella tarkoitetaan eri tanssin lajeissa annettavaa opetusta. Tanssikoulutus voi olla
joko harrastajakoulutusta tai ammattiin tähtäävää. Tanssikoulutukseen kuuluvat myös erilaiset tanssin historian ja tutkimuksen opinnot. Tanssin korkeakoulutasoinen opetus Suomessa alkoi vuonna 1983 Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella. Tämän jälkeen on ammattiin tähtäävien eriasteisten opinahjojen määrä noussut huimasti.

Teatteri- ja tanssialan perinteisiä ammatteja ovat olleet etenkin näyttelijä, ohjaaja ja tanssija. Näiden rinnalle on nousemassa uusia ammatteja, joiden työkenttä ulottuu laaja-alaisesti ilmaisusta opettamiseen. Erityisesti tämä koskee tanssia sekä valo- ja äänisuunnittelua, mutta myös muita
näyttämötaiteen alueita.

Soveltavan draaman tekniikoiden käyttö on yleistynyt sosiaalialan, sivistystoimen ja yrityselämän alueilla. Soveltava draama pitää sisällään esimerkiksi tarinateatteria, museodraamaa, elämysmatkailua, yrityskoulutusta ja draaman psykologisia sovelluksia. Tämä teatterialan työnkuvan laajentuminen lisää sekä freelancereiden että vapaiden teatteriryhmien työtilaisuuksia ja myös mahdollisuuksia ryhtyä yrittäjäksi.

Vertaile koulutuksia