Kansanopistot

Valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Pituus
1 lukuvuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet

Ihmisiä ja kirjahylly

Kiinnostaako valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet? Haluatko valmennusta yliopisto-opintoihin?

Aloita politiikan, viestinnän ja sosiaalitieteiden opiskelu Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin. Voit opiskella avoimessa väylässä vaadittavat perusopinnot sekä kieliopinnot.

Koulutusohjelmat

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu mahdollistaa suuntautua seuraaviin koulutusohjelmiin

  • politiikan ja viestinnän tutkimus
  • maailmanpolitiikan
  • sosiaalitieteet ja sosiaalityö
  • Poliittinen historia yhteiskunnallinen muutos

Vuoden aikana teet valintasi mukaan yhdet tai kahdet yliopistolliset perusopinnot (25 – 50 op). Opiskelet siis ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot, jotka voit myöhemmin liittää tutkintoosi.

Avoinyliopisto

  • Politiikan ja organisaation tutkimus 25 op
  • Poliittinen historia 25 op
  • Sosiaalitiede 25 op
  • Sosiaalityö 25 op
  • Viestintä 25 op

Väyläopinnot ja avoimen väylä

Yhteiskuntatieteiden ja valtiotieteiden opinnoissa voit tavoitella opiskelupaikkaa avoimen väylän kautta. Avoimen väylän kautta voit keväällä hakea moniin yhteiskuntatieteen opintoihin suoraan Helsingin, Turun, Oulun ja Jyväskylän yliopistoihin Akatemiasta. Merkittävä osa Akatemian opiskelijoista on päässyt avoimen väylän ansiosta suoraan  yliopistoon opiskelemaan mm. politiikan tutkimusta, valtio-oppia, viestintää, sosiaalitieteitä tai poliittista historiaa.

Avoimen väylän vaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Akatemian 1. vuoden opinnoilla pystyt hakemaan avoimessa väylässä opiskelemaan useimpiin kotimaisiin yliopistoihin. Vaatimukset tulee tarkistaa erikseen jokaisen yliopistolta. Akatemian opiskelijat ovat perinteisesti sijoittuneet avoimen väylän kautta erinomaisesti jatko-opintoihin.

Valintakoe

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu on myös parasta valmentautumista pääsykokeisiin!

Lukuvuoden mittaiset kansanopisto-opinnot ja avoimen yliopiston opinnot tukevat valmistautumista valintakokeeseen. Keväällä järjestetään valintakokeeseen valmentautumista tukevia kursseja, joilla opiskellaan pääsykokeissa vaadittavia sisältöjä sekä harjoitellaan essee- ja aineistotehtäviin vastaamista. Kurssit toteutetaan pienryhmissä opiskelijoiden hakukohteiden mukaan. Kursseille osallistuneista yli 90% on päässyt sisään yliopistoon.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoaopintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu