Kansanopistot

Historia, poliittinen historia ja yhteiskunnallinen muutos

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Historia, poliittinen historia ja yhteiskunnallinen muutos

Historian linja

Kiinnostaako historian opiskelu, poliittinen historia tai yhteiskunnallinen muutos? Oletko kiinnostunut maailmasta monipuolisesti ja hakukohteesi yliopistossa on historia, poliittinen historia tai yhteiskunnallinen muutos? Historian opinnot avaavat ikkunoita menneeseen, nykypäivään ja tulevaan.

 • Aloita historian ja poliittisen historian opiskelu Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin.
 • Vuoden aikana teet ensimmäisen vuoden yliopisto-opinno.
 • Opiskele avoimessa väylässä vaadittavat perusopinnot sekä kieliopinnot hakuaikaan meneessä.
 • Vuoden aikana voit suorittaa  kahdet avoimen yliopiston perusopinnot.

Historian opiskelu

Historian opinnot perehdyttävät sinut historiantutkimuksen tieteellisiin ja teoreettisiin kysymyksiin. Opinnoissa harjoitellaan keskeisiä historian taitoja kuten:

 • lähdetyöskentelyä ja historiallista päättelyä
 • akateemisia opiskelutaitoja.
 • Opinnoissa tutustutaan ajankohtaisiin tutkimussuuntauksiin kuten yhteiskunnallisen muutoksen ja talouden historiaan, sukupuolihistoriaan sekä terveyteen ja hyvinvoinnin historiaan.
 • Lisäksi syvennytään historiantutkimuksen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin kuten ajankohtaisiin historiapolitiikan ja menneisyyden hallinnan kysymyksiin.

Historian opiskelun lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopiston yhteiskunnallisen muutoksen eli yhmun perusopintoja 25 op. Opinnot koostuvat kehitysmaatutkimuksen, poliittisen historian, talous- ja sosiaalihistorian sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologian näkökulmista. Opinnoissa osa kursseista on valittavissa, mutta Työväen Akatemiassa toteutettavassa kokonaisuudessa korostuu poliittisen historian, talouden sekä kehitysmaatutkimuksen tulokulma.

Opinnot ovat parasta pääsykokeisiin valmentautumista!

 • Historian perusopinnot, 30 op
 • Poliittinen historia, 25 op
 • Yhteiskunnallinen muutos, 15-25 op

Muut opinnot

Lisäksi tarjolla on lukuisia teemaopintokursseja kuten Antiikin tutkimus, Sodankäynnin historia, Talous- ja sosiaalihistoria sekä Yhdysvaltojen historia. Historian opiskelun rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta esim. valtiotieteistä.

Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Lisäksi voit osallistua opintomatkoille. Historian opiskelijoille sopivia opintomatkoja ovat olleet mm. antiikin tutkimuksen opintomatka Roomaan ja Napoliin sekä Kiinan opintomatka.

Valintakoe

Lukuvuoden mittaiset kansanopisto-opinnot ja avoimen yliopiston opinnot tukevat valmistautumista valintakokeeseen. Keväällä järjestetään valintakokeeseen valmentautumista tukevia kursseja, joilla kerrataan keskeisiä sisältöjä ja harjoitellaan vastaustekniikkaa sekä aineistotehtäviin vastaamista. 

Avoimen väylä

Hae avoimen väylän kautta opiskelemaan historiaa, yhteiskunnallista muutosta tai poliittista historiaa Helsingin, Turun, Oulun tai Jyväskylän yliopistoon!

Avoimen väylän vaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Akatemian 1. vuoden opinnoilla pystyt hakemaan avoimessa väylässä opiskelemaan useimpiin kotimaisiin yliopistoihin. Vaatimukset tulee tarkistaa erikseen jokaisen yliopistolta. Akatemian opiskelijat ovat perinteisesti sijoittuneet avoimen väylän kautta erinomaisesti jatko-opintoihin.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Historia, poliittinen historia ja yhteiskunnallinen muutos? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu