Kansanopistot
Ei arviointeja

Psykologian opinnot

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Psykologian opinnot

Psykologian linja

Kiinnostavatko psykologian opinnot? Haaveiletko työstä psykologina, puheterapeuttina tai missä tahansa tehtävässä, jossa tarvitaan ihmisen ajattelun, tunteiden ja käyttäytymisen ymmärtämistä? Tähtäätkö psykologian ja logopedian valintakokeen kautta yliopistoon?

Onko unelma-ammattisi psykoterapeutti, neuropsykologi, koulupsykologi, ammatinvalintapsykologi, psykologikonsultti, työterveyspsykologi, urheilupsykologi tai vaikka oikeuspsykologi? Psykologia on monipuolinen tiede, jota tarvitaan kaikkialla, missä on ihmisiä. Psykologian osaamista voi hyödyntää monilla aloilla asiakas- ja potilastyössä sekä muissa asiantuntijatehtävissä.

Opintojen sisältö

Psykologian opinnot valmentavat yliopistoon ja auttavat sinua pohtimaan, onko psykologin tai logopedinkoulutus juuri sinua varten. Tarjoamme 25 opintopisteen perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston tutkintovaatimusten mukaan. Opinnot hyväksiluetaan kaikissa Suomen yliopistoissa.

Perusopinnoissa tutustut kehityksen keskeisiin piirteisiin eri ikävaiheissa, opiskelet aivojen toimintaa ja ihmisen tiedonkäsittelyn prosesseja, käsittelet persoonallisuutta eri näkökulmista, tarkastelet terveyden ja mielenterveyden välisiä yhteyksiä sekä opit ymmärtämään psykologian tutkimusmenetelmiä. Psykologian opintoja tukee koko lukuvuoden ajan jatkuva tilastotieteen valmennus.

Yliopistojen pakollisista kieli- ja viestintä opinnoista voit suorittaa vieraan kielen ja toisen kotimaisen kielen opinnot sekä tieteellisen kirjoittamisen ja puheviestinnän. Psykologian ohessa voit opiskella muitakin Työväen Akatemian järjestämiä avoimen yliopiston perusopintoja sekä erilaisia monipuolisia teemaopintoja. Esimerkiksi erityispedagogiikan perusopinnoissa (25 op) opit tunnistamaan erilaisia oppimisen ja käyttäytymisen haasteita. Kasvatustieteen perusopinnoissa (25 op) taas opit tarkastelemaan oppimisprosesseja ja soveltamaan vuorovaikutustaitojasi palaute- ja ristiriitatilanteissa.

Voit opiskella sivuaineena myös työ- ja organisaatiopsykologiaa, joissa perehdytään monipuolisesti työelämän erilaisiin ilmiöihin. Opinnoissa tutustutaan työ- ja organisaatiopsykologian keskeisiin perusteorioihin ja työelämän aihealueisiin. Opinnot järjestetään Itä-Suomen yliopiston (UEF) avoimen yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti, ja ne voi hyväksilukea sivuaineeksi yliopistotutkintoihin. Opintojen pakolliset teema-alueet käsittelevät työ- ja organisaatiopsykologian teorioita, käytäntöjä, tutkimusta ja soveltamista, minkä lisäksi pääset valitsemaan valinnaisia opintoja kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi toimivasta vuorovaikutuksesta, tulevaisuuden työelämätaidoista, työhyvinvoinnista, työyhteisöistä sosiaalisina järjestelminä ja organisaatioiden johtamisesta.

Avoimen yliopiston kurssit

Psykologian perusopinnot

  • PSYP110 Kehityspsykologia I (5 op)
  • PSYP120 Neuropsykologia I: Kognitiivisen neurotieteen ja neuropsykologian perusteet (5 op)
  • PSYP130 Persoonallisuuspsykologia I (5 op)
  • PSYP140 Kliininen psykologia I: Terveyden ja mielenterveyden psykologia (5 op)
  • PSYP201 Psykologian tutkimusmenetelmät I (5 op)

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu