Sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykologian peruslinja

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
Joustava aloitus
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

Psykologian opinnot

   

Psykologian peruslinja

Psykologian peruslinja on tarkoitettu niille, joilla on tavoitteena yliopisto-opinnot. Erityisesti se hyödyttää niitä, jotka pyrkivät opiskelemaan psykologiaa Tampereen, Turun, Helsingin, Jyväskylän, Itä-Suomen ja Oulun yliopistoon. Opiskelijoiksi otamme yli 18 vuoden ikäisiä, ensisijassa lukion käyneitä henkilöitä.

Voionmaan koulutuskeskuksen psykologian peruslinjan opiskelijoilla on monipuolisia tavoitteita. Jotkut haluavat opiskella pelkästään avoimen yliopiston opintoja, pyrkimättä mihinkään opiskelupaikkaan.  Usealla on tavoitteena psykologian opinnot, mutta osa haluaa pyrkiä muuhun oppiaineeseen. Kaikille opiskelijoille on yhteistä opiskella psykologiaa ja tilastotiedettä.Lue opiskelijoiden tarinoita.

Opintovuosi Voionmaan koulutuskeskuksessa ei vaikuta paikkaasi yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Mikäli tulevaisuudessa haet yliopistoon, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.

Koulutuksen sisältö

Voionmaan koulutuskeskus antaa hyvän ympäristön opiskelulle, jos tavoitteena on menestyä psykologian pääsykokeessa. Avoimen yliopiston opinnot, opiston lähiopetus ja artikkelikurssit auttavat sinua tulevaisuuden haasteissa. Me opetamme sinulle 10 kuukauden aikana akateemisen opiskelun käytäntöjä, kuten luento-opetuksen menettelytavat, tenttimiset tenttimiset Exam-ohjelmalla, sisu-ohjelman käytön kurssi-ilmoittautumisissa ja moodlen käytön sekä informaation hakukäytännöt.

Psykologian kirjatentteihin valmistaudumme opintoryhmissä, jossa luennoimme kirjatentin sisällön ja teemme kirjallisia tehtäviä. Tilastotieteessä avoimen yliopiston opetuksen lisäksi on lähiopetusta, josta saat tukea opiskeluusi.

Voionmaalla opiskellessasi kartutat myös 25 opintopistettä psykologian perusopintoja Tampereen avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti sekä 5-15 opintopistettä tilastotiedettä sekä halutessasi 4 opintopistettä Kielikeskuksen englanninopintoja. Opintoihin sisältyy avoimen yliopiston luennot ja tentit sekä harjoitukset ja pienryhmäharjoitukset. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa.

Voit aloittaa meillä opiskelun, vaikka olisit opiskellut aikaisemmin psykologiaa. Jos olet opiskellut vähän perusopintoja, voit opiskella loput perusopinnot ja lisäksi voit opiskella sovittuja aineopintoja. Jos tavoitteesi ei ole psykologian pääsykoe, voit opiskella muitakin yliopisto-opintoja psykologian lisäksi, jotka ovat tarjonnassamme.

Psykologian perusopinnot 25 opintopistettä

  • Kehityspsykologia I 5 op
  • Kognitiivinen neurotiede I 5 op
  • Persoonallisuuspsykologia I 5 op
  • Psykologian tutkimusmenetelmät I 5 op
  • Terveyden ja mielenterveyden psykologia I 5 op

Tilastotiede perusopinnot 20 opintopistettä

  • Tilastotieteen johdantokurssi 5 op
  • Johdatus todennäköisyyslaskentaan ja tilastolliseen päättelyyn 5 op
  • Tilastomenetelmien perusteet 5 op
  • Empiirinen projekti 5 op (mahdollisuus opiskella ylimääräisenä)

Psykologia työnä, tieteenä ja oppina opetussisältö

Koulutuksen aikana tutustumme psykologin ammattiin tutustumalla eri toimipisteisiin sekä vierailuluennoilla. Osiossa psykologia työnä, tieteenä ja oppina tutustumme alan eri suuntauksiin, kuten oikeus-, mielenterveys- ja neuropsykologiaan. Opit mitä psykologia merkitsee yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Suomessa on kuusi suomenkielistä yliopistoa, joissa voit opiskella psykologiaa. Psykologia on professionaalinen tiede ja lailla suojattu ammatti. Psykologiksi voi pätevöityä ainoastaan yliopistossa pääaineopiskelun kautta. Sinun on siis päästävä psykologian opiskelijaksi, jos aiot psykologiksi.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Valinnat tehdään hakemusten ja haastatteluiden perusteella.

Koulutukseen voidaan ottaa uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden. Kysy opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian peruslinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Psykologian peruslinja täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)