Sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykologian peruslinja

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
Joustava aloitus
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

Psykologian peruslinja

Psykologian peruslinjalla voit opiskella psykologian perusopintoja 25 opintopistettä ja tilastotiedettä valintasi mukaan 5-15 opintopistettä Tampereen avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Lisäksi voit halutessasi suorittaa 3 opintopistettä avoimen yliopiston englannin opintoja. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyväksilukea osaksi myöhempiä korkeakouluopintoja. Opintolinjalla valmistaudutaan myös psykologian ja logopedian pääsykokeisiin. Lukuvuoden aikana pääset tutustumaan erilaisiin psykologian alan ammatteihin vierailuluentojen ja mahdollisten työelämävierailujen välityksellä.

Opintolinjalla voit kartuttaa psykologista tietopohjaa, kehittää yliopisto-opinnoissa keskeisiä akateemisia taitoja sekä löytää jatko-opintosuunnan psykologian alalta. Opiskelu sisältää lähiopetusta, itsenäisiä tehtäviä, tenttiin lukemista, ryhmätyöskentelyä, avoimen yliopiston luentoja, tilastotieteen luentoja ja laskuharjoituksia sekä tilastollisten ohjelmien käyttöä. 

Kenelle psykologian peruslinja sopii

Psykologian peruslinja on tarkoitettupsykologian yliopisto-opinnoista kiinnostuneille. Opintolinja sopii sinulle,jostarkoituksenasi on hakea opiskelemaan psykologiaa tai logopediaa yliopistoon, tai olet kiinnostunut muusta psykologian alan ammatista.Voit aloittaa meillä opiskelun, vaikkasinulla olisi osa psykologian perusopinnoistajosuoritettuna.Tällöin voit halutessasi täydentää opintojasi myös psykologian aineopinnoilla.

Opintovuosi Voionmaan koulutuskeskuksessa ei vaikuta paikkaasi yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Mikäli tulevaisuudessa haet yliopistoon, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.

Opintolinjalla suoritetut psykologian opinnot hyödyttävät myös hakemista psykologian opintoihin avoimen väylän kautta.

Psykologian opintolinjan sisältö

Psykologian linjalla tuetaan avoimen yliopiston opintojen suorittamista. Lähiopetuksessa käsittelemme psykologian perusopintojen kurssikirjallisuutta monipuolisesti sekä opettajajohtoisesti että erilaisin ryhmätehtävin. Kurssien suorittaminen vaatii myös itsenäistä työskentelyä. Psykologian perusopintojen kurssimateriaali on englanninkielistä, mutta linjan opetus tapahtuu suomeksi. Myös tilastotieteen opetuksessa tuetaan avoimen yliopiston kurssien suorittamista. Tilastotieteen opiskelu antaa valmiuksia psykologian pääsykokeeseen ja hyödyttää myös myöhemmissä psykologian opinnoissa.

Lukuvuoden aikana opit hyödyllisiä akateemisen opiskelun taitoja, kuten yliopiston tenttimiskäytännöt sekä Sisu-opintojärjestelmän ja yliopiston kurssialustojen käytön. Linjan opetus koostuu myös psykologian alan työelämävierailuista ja opinto-ohjauksesta. Tuemme yksilöllisesti tulevaisuuden suunnitelmiasi henkilökohtaisella ohjauksella ja huomioimme mahdolliset toiveesi esimerkiksi opintoihin liittyvien vierailujen ja vierailijoiden suhteen. Halutessasi voit suorittaa myös psykologian aineopintojen kursseja oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Avoimien yliopisto-opintojen suorittaminen on verkkopainotteista, mikä tarkoittaa esimerkiksi kurssialustojen seuraamista, tiedonhakua sekä erilaisten tekstien lukemista ja kirjoittamista. Koululla on tietokoneluokka sekä aulatiloissa tietokoneita, mutta niiden varaaminen omaan käyttöön ei ole mahdollista. Oma kannettava tietokone helpottaa opiskelua.

Psykologian perusopinnot 25 opintopistettä

  • Kehityspsykologia I 5 op
  • Kognitiivinen neurotiede I 5 op
  • Persoonallisuuspsykologia I 5 op
  • Psykologian tutkimusmenetelmät I 5 op
  • Terveyden ja mielenterveyden psykologia I 5 op

Tilastotiede perusopinnot 20 opintopistettä

  • Tilastotieteen johdantokurssi 5 op
  • Johdatus todennäköisyyslaskentaan ja tilastolliseen päättelyyn 5 op
  • Tilastomenetelmien perusteet 5 op
  • Empiirinen projekti 5 op (mahdollisuus opiskella ylimääräisenä)

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Valinnat tehdään hakemusten ja haastatteluiden perusteella.

Koulutukseen voidaan ottaa uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden. Kysy opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian peruslinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Psykologian peruslinja täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)