Sivuston käyttötapa: Mobiili

Näyttelijäntyön linja

Työväen Akatemia
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
23.8.2021
Viimeinen hakuaika: 6.8.2021
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kauniainen
Kansanopistot
Näyttelijäntyön linja

Näyttelijäntyön linja

Näyttelijäntyön opinnoissa suoritat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintoja yhteensä 25 op. Opettajina toimivat pääosin pääkaupunkiseudulla työskentelevät taiteilijat ja teatteripedagogit, alansa rautaiset ammattilaiset. Tavoitteena on yhdeksän kuukauden mittaisella koulutuksella luoda opiskelijalle valmiudet työskennellä itseohjautuvana näyttelijänä erilaisissa teatteriprojekteissa ja taiteelliseen työryhmän jäsenenä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Lukuvuoden jälkeen Kauniaisista on helppo lähteä kohti pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomessa, kuten esim. Tampereella, sijaitsevia jatko-opinto- ja työmahdollisuuksia.

Koulutuksen tavoitteet

Opintovuoden tarkoituksena on haastaa opiskelija tielle, jonka toisessa päässä on alan jatko-opinnot suomalaisissa ja ulkomaisissa alan korkeakouluissa ja lopulta näyttelijän ammatti. Muissa opinnoissa voit halutessasi hankkia tietoa esimerkiksi teatterin markkinoinnista tai tutustua opintomatkalla teatterikoulutukseen Skotlannissa.

Teatteritoiminnan opiskelijamme ovat jatkaneet opintojaan esimerkiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyön laitoksella, Lahden Musiikki- ja draamainstituutissa, Metropolian, Turun ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulujen teatteri-ilmaisun ohjaaja -koulutuksissa sekä ulkomaisissa alan oppilaitoksissa kuten Royal Birmingham Conservatoire.

Koulutuksen toteutus

Lukuvuoden aikana opiskelija ottaa haltuun näyttelijäntyön kannalta olennaisia taitoaineita kuten klovneria, puhetekniikka, näyttämöliikunta, improvisaatio, kuoro-ja yksinlaulu, tanssi sekä harjoittelee myös näyttelijäntyön erityistekniikoita kuten Suzuki-metodia. Rinnan taitoaineiden kanssa opiskelijat perehtyvät teatterivalaistuksen perusteisiin sekä opiskelevat esityksen markkinoimista ja tuottamista. Lukuvuoden aikana toteutetaan useita erilaisille kohdeyleisöille tarkoitettuja pienproduktioita sekä ainakin yksi kokoillan näytelmä.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Näyttelijäntyön linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Työväen Akatemia

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...


Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Työväen Akatemia

Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

 Näytä puhelinnumero
www.akatemia.org

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Näyttelijäntyön linja täytä seuraavat tiedot: