Kansanopistot

Kasvatustieteen perusopinnot

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatustieteen perusopinnot

Kasvatustieteen linja

Kiinnostavatko kasvatustieteen opinnot? Haaveiletko työstä opettajana, koulutuksen järjestämisen ja oppimisen asiantuntijana tai henkilöstöasiantuntijana? Opiskelu kasvatustieteen linjalla valmentaa luokanopettajan, varhaiskasvatuksen opettajan, kotitalousopettajan, käsityönopettajan, erityispedagogiikan asiantuntijan ja erityisopettajan sekä yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatuksen koulutuksiin yliopistossa.

Kasvatustieteen perusopinnot sopivat sinulle, jos harkitset suuntautumista opetuksen ja ohjauksen tehtäviin tai koulutussuunnittelun tai henkilöstöhallinnon aloille. Opinnot sopivat  myös sinulle, jos haluat tulevaisuudessa suuntautua aineenopettajaksi tai haluat vahvistaa osaamistasi oppimisen ja muutoksen ohjaamisen monipuolisilla aloilla Työväen Akatemian opiskelijana pääset kokeilemaan, tuntuvatko kasvatusalan opinnot omalta jutulta. Kasvatustieteen opinnoista on hyötyä myös sosionomeille ja yhteisöpedagogeille sekä kenelle tahansa elinikäisen oppimisen, kouluttamisen tai valmentamisen parissa työskentelevälle.

Opinnoissa tutustutaan oppimiseen, ohjaukseen, oppimisympäristöihin, koulutuksen kulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä asiantuntijuuteen, tieteelliseen ajatteluun ja vuorovaikutusosaamiseen.

Koulutuksen sisältö

Tarjoamme kasvatustieteen perusopinnot (25 op) ja erityispedagogiikan perusopinnot (25 op) yhteistyössä Jyväskylän avoimen yliopiston kanssa. Opinnot hyväksiluetaan kaikissa yliopistoissa, joten saat ensimmäisen lukuvuoden opinnot suoritettua menettämättä ensikertalaisuuttasi.

Kasvatustieteen perusopinnoissa opit tarkastelemaan oppimisympäristöjä ja oppimisprosesseja erilaiset oppijat huomioiden, tunnistamaan kasvatuksen ja koulutuksen suhteita valtarakenteisiin ja kulttuureihin, rakentamaan omaa asiantuntijaidentiteettiäsi ja soveltamaan taitojasi vuorovaikutuksesta palaute- ja ristiriitatilanteissa.Erityispedagogiikan perusopinnoissaopit tukemaan osallisuutta ja oppimista sekä tunnistamaan oppijoiden yksilöllisiä tarpeita ja poistamaan oppimisen esteitä.

Yliopistojen pakollisista kieli- ja viestintäopinnoista voit suorittaa alempaan korkeakoulututkintoon hyväksiluettavat vieraan kielen ja toisen kotimaisen kielen opinnot sekä tieteellisen kirjoittamisen ja puheviestinnän. Kasvatustieteen ohessa voit opiskella muitakin Työväen Akatemian järjestämiä avoimen yliopiston perusopintoja sekä erilaisia monipuolisia teemaopintoja. Esimerkiksipsykologian perusopinnot (25 op) tai kehityspsykologian perusteet (5 op) tukevat tulevaa opettajaa lapsen kasvun, kehityksen ja käyttäytymisen ymmärtämisessä. Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot (25 op) sopivat sivuaineeksi, jos olet kiinnostunut yleisestä tai aikuiskasvatustieteestä sekä henkilöstöhallinnon ja osaamisen kehittämisen tehtävistä.

Avoimen yliopiston kurssit

Kasvatustieteen perusopinnot

 • KTKP011 Oppiminen ja ohjaus, osa 1 (2 op)
 • KTKP012 Oppiminen ja ohjaus, osa 2 (3 op)
 • KTKP021 Kasvatus, yhteiskunta ja muutos, osa 1 (3 op)
 • KTKP022 Kasvatus, yhteiskunta ja muutos, osa 2 (2 op)
 • KTKP030 Osaaminen ja asiantuntijuus (5 op)
 • KTKP040 Tieteellinen tieto ja ajattelu (5 op)
 • KTKP050 Vuorovaikutus ja yhteistyö (2–5 op)

Erityispedagogiikan perusopinnot

 • ERIP101 Erityispedagogiikan perusteet (5 op)
 • ERIP102 Erityiskasvatuksen toimintaympäristöt ja yhteistyöverkostot (5 op)
 • ERIP103 Vammaisuus, moninaisuus ja ammatillinen kasvu (5 op)
 • ERIP104 Yksilöllisyys oppimisessa ja osallistumisessa (5 op)
 • ERIP105 Oppimisen ja osallistumisen tukeminen (5 op)

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatustieteen perusopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu