Kansanopistot

Erityispedagogiikan perusopinnot (25 op)

Pituus
0,5 vuotta
Seuraava aloitus
syyskuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
0,5 vuotta
Seuraava aloitus
syyskuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Erityispedagogiikan perusopinnot (25 op)

Erityispedagogiikan perusopinnot

Oletko kohdannut työssäsi tai arjen kasvatustilanteissa oppimisen tai käyttäytymisen pulmia? Erityispedagogiikka etsii keinoja antaa tukea lapsen, nuoren ja aikuisen oppimiselle ja osallisuudelle.

Erityispedagogiikan opinnoissa perehdytään tukea tarvitsevien kasvatukseen, opetukseen, kuntoutukseen ja tutkimukseen. Erilaisuutta, vammaisuutta ja tuen tarpeita tarkastellaan yksilön ja yhteiskunnan näkökulmista. Tutkittu tieto auttaa antamaan yksilöllistä tukea erilaisille oppijoille.

Erityispedagogiikan opiskelu antaa pedagogisia valmiuksia käytännön kasvatus-, ohjaus- ja opetustilanteisiin erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskenteleville, kun tavanomaiset tavat toimia eivät riitä. Erityispedagogiikan opinnot sopivat varhaiskasvattajille, opettajille, aikuiskouluttajille, vammaistyössä mukana oleville sekä hoito-, sosiaali- ja kuntoutusalalla työskentelevilletai näille aloille aikovat. Opintojen sisällöt puhuttelevat jokaista kasvattajaa sekä muita lasten ja nuorten arjen jakavia ihmisiä.

Erityispedagogiikan perusopinnot järjestetään yhteistyössä Jyväskylän avoimen yliopiston kanssa. Opistolla sinulla tulee olemaan koko opintojen ajan tuutorina toimivan erityisopettajan ja ryhmän tuki. Luennot ovat etäluentoja. Kaikki opintojaksot sisältävät myös oppimistehtäviä, esseitä tai tenttejä.

Sisältö

Erityispedagogiikan perusopinnot (25 op) suorittanut opiskelija ymmärtää erityispedagogisia ilmiöitä ja näkökulmia yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan tasoilla sekä eri elämänvaiheissa ja tuntee erityispedagogiikan tieteenalan keskeisiä käsitteitä ja teoriasuuntauksia. 

Opintokokonaisuuteen sisältyvät jaksot:

  • ERIP101 Erityispedagogiikan perusteet (5 op)
  • ERIP102 Erityiskasvatuksen toimintaympäristöt ja yhteistyöverkostot (5 op)
  • ERIP103 Vammaisuus, moninaisuus ja osallisuus (5 op)
  • ERIP104 Oppimisen vaikeuksien määrittely ja tunnistaminen (5 op)
  • ERIP105 Oppimisen tukeminen (5 op)

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

syyskuu 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Eurajoen kristillisen opiston nettisivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Tutkintoon tähtääville opinnot antavat valmiuksia valintakokeisiin ja mahdollisuuden hakea yliopistoon avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritettujen opintojen perusteella. Jos olet suorittanut alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon ja erityispedagogiikan perus- ja aineopinnot, voit hakea suoraan kasvatustieteiden maisteriopintoihin.

Kustannukset

Hinta 350 euroa. Maksu sisältää Jyväskylän avoimen yliopiston maksut.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Erityispedagogiikan perusopinnot (25 op)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Eurajoen kristillinen opisto
Koulutie 4
27100 Eurajoki

EKO - Enemmän kuin opisto!

Perusopetus, TUVA-koulutus, ammatilliset linjat ja vapaa sivistystyö. Koulutukset muodostavat kokonaisuuden, jossa eri-ikäiset oppijat voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa kauniissa ja viihtyisässä oppimisympäristössä. Opisto tarjoaa asiakkailleen majoitus,- ruoka- ja kokouspalveluja. Meillä on oma opistoravintola, josta saa arkisin lounasta ja muina aikoina...

Lue lisää oppilaitoksesta Eurajoen kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu