Psykologia

Vapaa akatemia
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Lahti
Kansanopistot
Psykologian opinnot

Psykologia

Kiinnostaako ihmisen elämänkaareen, mielenterveyteen, hyvinvointiin ja motivaatioon liittyvät kysymykset? Tähtäätkö alan korkeakouluopintoihin? Oletko tuleva psykologi, tutkija, konsultti tai muu asiantuntijatyön osaaja? Psykologian opinnot perehdyttävät ihmisen kehittymiseen, ajatteluun, toimintaan ja tunteisiin. Psykologista osaamista ja ymmärrystä tarvitaan monilla aloilla.

Tässä koulutuksessa suoritat avoimen yliopiston psykologian perusopinnot ja vahvistat mahdollisuuksiasi menestyä yliopiston valintakokeessa alalla, jolla opiskelupaikkaan yltää keskimäärin alle viisi prosenttia hakijoista.

Psykologian koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Tiedekoulutuksen psykologian alan opinnot tarjoavat laaja-alaisen näkymän suositulle ja mielenkiintoiselle alalle. Opinnoissa käsitellään monipuolisesti psykologian keskeisiä ilmiöitä. Lukuvuoden aikana opiskelijan kyky soveltaa psykologiaan liittyviä tietojaan sekä pohtia ja käsitellä oppiaineeseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä nousevat uudelle tasolle.

Ihmisen käyttäytymiseen ja toimintaan perehdytään myös muita tieteenaloja hyödyntäen. Psykologian alan opiskelija voi täydentää opinto-ohjelmaansa esim. kasvatustieteen, terveystieteiden ja/tai ravitsemustieteiden opintojaksoilla, jotka samalla toimivat johdantona näihin oppiaineisiin.

Vapaan akatemian tiedekoulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota yliopisto-opinnoissa tarvittaviin valmiuksiin. Samalla opiskelija saa tukea henkilökohtaisten tavoitteiden asettamiseen ja saavuttamiseen.

Opetuksessa rohkaistaan verkostoitumiseen ja yhdessä tekemiseen painottamalla työskentelytavoissa opiskelijoiden aktiivista osallistumista ja keskinäistä vuorovaikutusta. Erilaiset projektit sekä taito- ja taideaineiden kurssit tuovat opintoihin käytännönläheisyyttä.

Avoimen yliopiston psykologian opinnot

Koulutuksen opinto-ohjelman ytimessä ovat Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimusten mukaiset psykologian perusopinnot (25 op). Psykologian perusopinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • kehityspsykologian perusteet
  • kognitiivisen ja neuropsykologian perusteet
  • persoonallisuuspsykologian perusteet
  • terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
  • tutkimuksen tekemisen perusteet

Myös tilastomenetelmien kurssi, kieli- ja viestintäopintoja (englanti, puheviestintä) sekä yksittäisiä muiden tieteenalojen opintojaksoja järjestetään yliopiston (JY, TY) ja tai ammattikorkeakoulun (LAB, XAMK) tutkintovaatimusten mukaisesti. Suoritukset voi myöhemmin liittää osaksi yliopisto- tai amk-tutkintoa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla. 

Tutkinto / todistus

Valmentava koulutus, kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu kansanopistolinjalla on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista Vapaasta akatemiasta.

Opiskelu Vapaassa akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella teatterialaa, visuaalisia taiteita sekä ihmisen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyviä tieteenaloja. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa akatemia

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Psykologia täytä seuraavat tiedot: