Kansanopistot

Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemia, paikassa Tuusula
Pituus
15 viikkoa
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
15 viikkoa
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Teemallinen kuvataiteen linja

Teemallinen kuvataiteen linja

Arktisen sävyjä – piirtämisen ja maalauksen menetelmiä edistyneille

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla on vuosittain vaihtuva teema. 11 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille tekijöille. Linja soveltuu kuvataiteen jatko-opintoja suunnitteleville aikuisille, opiskelusta tai työelämästä taukoa pitäville sekä eläkkeellä oleville.

Kevään 2024 teema, Arktisen sävyjä, kytkeytyy linjan ajankohtaan ja sijoittumiseen kevättalveen sekä laajemmin myös pohjoiseen valoon ja värimaailmaan kuvallisessa ilmaisussa. Linjalla käsitellään teemaa maalauksen ja piirustuksen materiaalien ja välineiden kautta sekä samalla myös aiheen antamien sisältöjen ja merkitysten avulla. Taidegrafiikan tekniikoilla työskennellään kahdella erillisellä jaksolla. Teeman kautta haetaan uusia näkökulmia oman työskentelyn syventämiseksi sekä kehitetään samalla omia teknisiä valmiuksia eri työmenetelmissä. Tarkemmat opintojaksokuvaukset löydät opetussuunnitelmasta.

Opetus tapahtuu intensiivikurssien muodossa, joissa keskitytään tiettyyn menetelmään, materiaaliin tai erikoistekniikkaan. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Hakeminen

Hakuaika on päättynyt.

Hae koulutukseen sähköisellä hakulomakkeella hakuaikana. Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Liitä hakulomakkeeseen mukaan 3 kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf. HUOM! Käsittelemme ainoastaan kuvaliitteineen saapuneet hakemukset. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (70 euroa / vko).Opintomaksuun ei sisälly ruokailu- tai materiaalikustannuksia. Oppilaitoksen kautta saatavista materiaaleista saatetaan periä maksuja.

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin. Opintomaksujen alentamiseksi on mahdollista hakea harkinnanvaraista opintoseteliavustusta. Avustuksen suuruus riippuu avustukseen oikeutettujen hakijoiden määrästä sekä oppilaitokselle myönnetyn määrärahan suuruudesta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teemallinen kuvataiteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

Pekka Halosen akatemia

Keudan Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä toimivan kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta kolmella eri linjalla. Opisto...

Lue lisää oppilaitoksesta Pekka Halosen akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu