Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemia
Yhteenveto
15 viikkoa
Opintotukikelpoinen
   
Tuusula
Kansanopistot
Teemallinen kuvataiteen linja

Teemallinen kuvataiteen linja

Hakuaika on päättynyt 27.11.2022. Voit kuitenkin edelleen jättää hakemuksen varasijoille. Ilmoitamme mahdollisimman pian mahdollista vapautuneista opiskelupaikoista.

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla haetaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. Kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille tekijöille. Linja soveltuu kuvataiteen jatko-opintoja suunnitteleville aikuisille, opiskelusta tai työelämästä taukoa pitäville sekä eläkkeellä oleville.

Kevään 2023 linjan teema lähtee nivoutumaan kasvien, puutarhan, paratiisin, kauneuden ja ihanteellisen maiseman ympärille. Samaan aikaan ajatus paratiisista pitää sisällään ihanteellisuuden ja haaveellisuuden vastapuolen, varjot, katoavaisuuden ja maanalaisen. Paratiisi teema on kuvataiteessa samaan aikaan sekä ajaton että ajankohtainen. Teemana se on kerrostunut erilaisilla merkityksillä. Mitä kaikkea paratiisi merkitsee ja kuinka monin eri tavoin aihetta voidaan lähestyä?

Linjalla käsitellään teemaa niin materiaalien ja välineiden kuin myös sisällön ja taidehistorian näkökulmasta. Työskentely tapahtuu pääosin maalauksen ja piirustuksen tekniikoin. Taidegrafiikan menetelmin työskennellään yksittäisillä jaksoilla. Tarkemmat opintokuvaukset löydät opetussuunnitelmasta.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu on kokopäiväistä ja opetus tapahtuu pääosin intensiivikurssien muodossa. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa tapahtuu maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana niin, että opetusta on keskimäärin 5h/päivä. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus työskennellä arkisin itsenäisesti oppilaitoksen tiloissa. Opetuskokonaisuuden laajuus on 15 kalenteriviikkoa. Talviloma on viikolla 9.

Hakeminen

Hae koulutukseen hakuaikana täyttämällä tältä sivulta löytyvä sähköinen hakulomake. Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Liitä hakulomakkeeseen mukaan 3 kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf. HUOM! Käsittelemme ainoastaan kuvaliitteineen saapuneet hakemukset. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (70 euroa / vko).Opintomaksuun ei sisälly ruokailu- tai materiaalikustannuksia. Oppilaitoksen kautta saatavista materiaaleista saatetaan periä maksuja.

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin. Opintomaksujen alentamiseksi on mahdollista hakea harkinnanvaraista opintoseteliavustusta. Avustuksen suuruus riippuu avustukseen oikeutettujen hakijoiden määrästä sekä oppilaitokselle myönnetyn määrärahan suuruudesta.

Pekka Halosen akatemiassa ei ole vuokrattavana huoneita 1.1.2023 alkaen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teemallinen kuvataiteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pekka Halosen akatemia

Pekka Halosen akatemia

Keudan Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä toimivan kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta kolmella eri linjalla. Opisto...


Lue lisää oppilaitoksesta Pekka Halosen akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Teemallinen kuvataiteen linja täytä seuraavat tiedot: