Aikuisten perusopetus

Kauhajoen opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kauhajoki
Kansanopistot
Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus

Perusopetuksen (peruskoulun) oppimäärän tai sen osan voi suorittaa myös aikuisena joko aikuislukiossa tai kansanopistossa, jolla on lupa tarjota aikuisten perusopetusta. Kansanopistoissa opiskelu on pääosin päiväsaikaan toteutuvaa ja internaattimuotoista eli opistossa voi myös asua. Opiskelu on joko tutkintotavoitteista tai aineopiskelua. Tutkintotavoitteiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma. Aineopiskelijat opiskelevat yksittäisiä oppiaineita, useimmiten kieliä. 

Aikuisten perusopinnoissa voi suorittaa pelkästään suomen kielen opintoja. 

Aikuisten perusopetusta varten on laadittu omat opetussuunnitelman perusteet, joissa opiskelijoiden aikuisuus on otettu huomioon. Yleensä oppilaitokset tarjoavat peruskoulun vuosiluokkia 7–9 vastaavaa opetusta, jolloin opetus on kurssitettu. Opiskelijoista lähes 80 % on maahanmuuttajataustaisia. Aikuisille voidaan tarjota myös aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opintoja. Opetusta on myös vieraskielisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille.

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu kaikille niille, jotka suorittavat perusopetusta oppivelvollisuusiän jo päätyttyä. Aikuisten perusopetus sisältää kaksi vaihetta: alkuvaiheen ja päättövaiheen. Aikuisten perusopetuksen järjestäminen pohjautuu vahvasti opintojen henkilökohtaistamiseen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla. Opiskelijan aiempi osaaminen luetaan hyväksi aikuisten perusopetuksessa.

Voit hakeutua aikuisten perusopetukseen joustavasti, hakuaikaa ei ole rajattu.

Opintojen sisältö

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Siihen kuuluu keskeisiä peruskouluaineita kuten äidinkieli, ruotsi, englanti, matemaattiset aineet, kotitalous, biologia, yhteiskuntaoppi, historia, maantieto, liikunta ja opintojen ohjaus sekä työelämään ja eri opiskelualoihin tutustuminen. Lisäksi opiskelija valitsee opinto-ohjelmaansa kuvataiteita, musiikkia, pelisuunnittelua, koiran hoitoa tai erilaisia liikunnan opintokokonaisuuksia. Jonkun kurssin opiskelija voi myös valita Kauhajoen koulujen yhteisestä kurssitarjonnasta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta jatkuvassa haussa.

Voit hakea aikuisten perusopetuslinjalle, vaikka olisit saanut opiskelupaikan ammatillisesta koulutuksesta tai lukiosta.

Tutkinto / todistus

Peruskoululinja

Kustannukset

Opetus, oppikirjat ja lounas ovat maksuttomia niille, jotka ovat saaneet peruskoulun päättötodistuksen tänä keväänä tai vuosi sitten. 

Kotimatkakustannuksista vastaa opiskelija itse. Päättötodistusta suorittaville aikuisopiskelijoille opiskelu ja asuminen on maksutonta. 

Opiskeluun on mahdollista hakea myös opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten perusopetus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kauhajoen opisto

Monipuolinen koulutustarjonta ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kauhajoen opisto

Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

 Näytä puhelinnumero
kauhajoenopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aikuisten perusopetus täytä seuraavat tiedot: