Kansanopistot

Musiikkilinja

Eurajoen kristillinen opisto, paikassa Eurajoki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
26 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 12.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
26 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 12.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Musiikkilinja

Musiikkilinja

Musiikkia neljäsosa vuotta tai kokonainen vuosi!

Kaipaatko välivuotta täynnä merkityksellistä tekemistä ja ammatillista kasvua? Opiston musiikkilinja tarjoaa sinulle mahdollisuuden kukoistaa luonnon ympäröimänä. Tämä on tilaisuutesi rakentaa tulevaisuutesi uudelleen. Opiston kattava koulutus mahdollistaa sinulle välivuoden, uusien taitojen oppimisen ja valmentautumisen tuleviin ammatillisiin opintoihin. On aika suunnitella tulevaisuutesi uudelleen!

Onko haaveenasi päästä opiskelemaan muusikoksi, tai haluatko kehittää musiikillisia taitojasi vaikkapa töitäsi varten? Jos harrastat laulua tai jonkin instrumentin soittoa, EKO-opistovuoden aikana pääset syventämään osaamistasi valitsemallasi musiikin osa-alueella, ja jos tavoitteenasi on esimerkiksi musiikkialan tutkinto ammattikoulusta tai ammattikorkeakoulusta, voimme valmentaa sinua niiden valintakokeita varten.

Ota ensimmäinen askel kohti uutta ammattia ja merkityksellistä välivuotta. Ilmoittaudu koulutukseemme ja anna itsellesi mahdollisuus kasvaa ammatillisesti luonnon helmassa. Opisto sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, tarjoten sinulle mahdollisuuden yhdistää ammatillinen kehitys ja luonnon läheisyys. Nauti rauhasta ja inspiroidu uusista mahdollisuuksista!

Musiikin opiskelu EKO-opistossa

EKO-opiston musiikkiopintojen suurimpiin vahvuuksiin kuuluu opetuksen henkilökohtaisuus. Huomioimme jokaisen opiskelijan yksilöllisesti ja varmistamme, että kaikki saavat riittävästi tukea – meillä kukaan ei jää yksin. Lisäksi opistolla on kuraattori, jonka luona opiskelijat saavat vapaasti käydä keskustelemassa.

EKO-opistossa musiikkilinjan opiskelijat voivat vaikuttaa opetuksen sisältöön monipuolisesti: sen lisäksi, että jokainen opiskelija valitsee itse opintojensa painotuksen, lukujärjestyksen sisältöä on mahdollista muuttaa myös opiskelijoiden yhteisen mielenkiinnon mukaan. Opinnoissa keskitytään eniten käytännön taitoihin, ja teoriaa käytetään niiden tukemiseen.

Vaikka jokainen opiskelija valitsee opintoihinsa mieleisensä painotuksen, kaikki opiskelijat muodostavat yhtenäisen musiikkilinjan. Linjan kaikki opiskelijat osallistuvat EKO-opiston ja Eurajoen lukion musiikkinäytelmäprojektiin.

Musiikin opiskelun keskeiset kokonaisuudet EKO-opistossa

Opiskelija määrittelee oman tavoitteensa opistovuoden alussa, ja me EKO-opistolla autamme häntä sen saavuttamisessa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tutkinto musiikin alalla, tai oman osaamisen vahvistaminen jollakin tietyllä musiikin osa-alueella. Lisäksi kaikkien musiikkilinjan opiskelijoiden opintovuosi koostuu seuraavista osista:

Pääaineen yksityisopetus:

EKO-opistovuoteen kuuluu henkilökohtaisia instrumenttitunteja, joilla käydään läpi opiskelijan instrumentin tekniikkaa ja ohjelmistoa.

Bändisoitto/yhteismusisointi:

Vuoden aikana bändissä soittaminen ja yhteismusisointi tulevat opiskelijalle tutuiksi, ja musiikkilinjan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan esiintymistaitojaan myös käytännössä, sillä musiikkilinjan opiskelijat järjestävät useita esityksiä vuoden eri juhliin sekä yhden laajemman konsertin.

Musiikin hahmottamisaineet:

Musiikin opintoihin kuuluu musiikin teorian opiskelua ja nuotinluvun, nuotinkirjoitustaidon sekä transkriptiotaidon harjoittamista. Musiikin hahmottamisaineet ovat tärkeä osa opistovuoden opintoja, ja niiden hallitseminen on keskeistä musiikkialan valintakokeissa.

Luova soittaminen ja improvisointi:

Opiskelija harjoittelee heittäytymistaitojaan oman instrumenttinsa kanssa tai laulaen. Tätä harjoitellaan kuuntelemalla toisten soittoa ja opettelemalla reagoimaan siihen.

Henkilökohtainen ohjaus:

Opintovuoden alussa jokaiselle opiskelijalle luodaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja tavoitteet. Vuoden aikana opiskelijan kanssa tarkastellaan, onko tavoitteita kohti menty, ja ovatko ne pysyneet samoina. EKO-opistossa kaikki opiskelijat saavat henkilökohtaista ohjausta.

Projektit, esiintymiset:

Musiikkilinjan opintoihin kuuluu projektitunteja, joilla valmistellaan vuoden mittaan pidettäviä esiintymisiä. EKO-opiston musiikkilinjan opiskelijat esiintyvät niin EKOn omissa juhlissa kuin muissakin tilaisuuksissa.

Oman opintopolun jatkosuunnitelmien laatiminen:

Opiskelija pohtii ja suunnittelee omaa opintopolkuaan opinto-ohjaajan kanssa. Näin opiskelija voi suuntautua opistovuoden aikana omia tavoitteitaan kohti.

Oman painotuksen mukainen opetus:

Vaikka EKO-opiston musiikkilinjan opiskelijoiden lukujärjestys on kaikille samanlainen, opiskelijan itse määrittämiä tavoitteita tuetaan ja ohjataan yksilöllisesti, ja hän saa perehtyä haluamaansa musiikin osa-alueeseen.

Musiikkilinjan opintojen painotusvaihtoehdot

Opintovuoden aikana EKO-opiston musiikkilinjan opiskelija valitsee itselleen mieluisimman osa-alueen, johon hänen opintonsa painottuvat. Jokainen opiskelija kokoaa oman opintopolkunsa tavoitteet ja sisällön linjanjohtajan kanssa ja etenee opinnoissaan yksilöllisesti. Opiskelija valitsee opintojensa painotuksen musiikkilinjalla seuraavista vaihtoehdoista:

Muusikko:

Muusikon opinnoissa painotetaan esiintymistaitoja, oman instrumentin hallintaa, yhteissoittoa ja ilmaisutaitoa.

Lauluntekijä/sovitus:

Lauluntekijän opinnoissa opiskelija pääsee perehtymään säveltämiseen, sanoittamiseen sekä sovittamiseen, ja tavoitteena on opintovuoden aikana kehittää opiskelijan luovuutta ja luoda omaa musiikkia, ja siihen annetaan opiskelijalle ohjausta ja välineitä.

Musiikkiteknologia:

Musiikkiteknologian suuntautumisvaihtoehdossa painotetaan studiotekniikkaa, liveäänentoistoa sekä digitaalisuutta. Tähän osa-alueeseen suuntautuneet opiskelijat huolehtivat tekniikasta musiikkilinjan opiskelijoiden esiintymisissä.

Musiikkiryhmän ohjaaminen:

Opiskelija perehtyy ryhmänohjaustaitoihin, ohjelmistoon ja tekniikkaan, sekä suorittaa aiheeseen liittyviä projekteja. Tämä painotus antaa eväitä esimerkiksi kuoronjohtajan opintoihin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

26 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Eurajoki
  • Viimeinen hakuaika: 12.8.2024

Hakeminen

Kaikenikäiset ovat tervetulleita EKO-opistoon, ja pääsyvaatimuksemme ovat oppivelvollisuuden suorittaminen ja musiikin perustaidot. Musiikkilinjan opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Opistovuosi EKOssa voisi sopia sinulle, jos

  • olet esimerkiksi opettaja, nuoriso-ohjaaja, lastenohjaaja tai yhteisöpedagogi, ja hyödynnät musiikkia työssäsi
  • olet peruskoulusta tai lukiosta valmistunut nuori, joka haaveilee muusikon ammatista tai sellaisesta työstä, jossa musiikin osaaminen on etu
  • pidät luovaa välivuotta
  • olet musikaalinen ihminen, ja haluat vahvistaa musiikillisia taitojasi
  • tähtäät musiikin ammattilaiseksi.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Kotoa käyvä: 350 € / kk (sisältää opetuksen, lounaan ja päiväkahvin)

Opistolla asuva: 480 € / kk (sisältää opetuksen, asumisen 2 hh huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen))

1 hh lisämaksu 25 € / viikko (1 hh rajoitettu määrä)

Viikonloppumaksu 10 €, viikonloppuisin ei ruokailuja

Opiskelupaikan vahvistuksen yhteydessä peritään 50 € ennakkomaksu. Ennakko hyvitetään ensimmäisen kuukauden laskussa.

Koulutukseen on mahdollista hakea Kelan opintotukea.

Opintoseteliavustus

Koulutukseen on mahdollista hakea opintoseteliavustusta. Avustuksen määrä on n. 100 € / kk kuukausimaksusta. Opintoseteliä voivat hakea työttöminä työnhakijoina olevat (toimitettava todistus asiasta), vailla 2. asteen koulutusta olevat ja eläkkeellä olevat seniorit. Opintoseteliavusta on jaettavissa rajallinen määrä. Rehtori käsittelee hakemukset ennen opintojen alkua.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Eurajoen kristillinen opisto
Koulutie 4
27100 Eurajoki

EKO - Enemmän kuin opisto!

Perusopetus, TUVA-koulutus, ammatilliset linjat ja vapaa sivistystyö. Koulutukset muodostavat kokonaisuuden, jossa eri-ikäiset oppijat voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa kauniissa ja viihtyisässä oppimisympäristössä. Opisto tarjoaa asiakkailleen majoitus,- ruoka- ja kokouspalveluja. Meillä on oma opistoravintola, josta saa arkisin lounasta ja muina aikoina...

Lue lisää oppilaitoksesta Eurajoen kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu