Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Paimio
Kansanopistot

Pop & Rock

Pop & Rock -linjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja antaa valmiuksia jatko-opintoihin pyrkimiseen. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- ja/tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian tuntemustaan, biisintekotaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa.

Käytännönläheistä opetusta

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse musiikista, myös sen markkinoinnista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä. Opiskelijat voivat halutessaan tehdä harjoitustentteinä konservatorioiden edellisten vuosien pääsykokeita, ja saavat tähän laaja-alaista pääsykoevalmennusta.

Opiskelijoille annetaan myös jatko-opintoihin liittyvää opinto-ohjausta. Opiston henkilökunnalta löytyy ensikäden tietoa useista konservatorioista sekä korkea-asteen musiikkioppilaitoksista (ammattikorkeakoulut, Sibelius-Akatemia). Heikommalla teoriapohjalla aloittaville on tarjolla tukiopetusta pienryhmissä tai jopa yksittäin. Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille.

Instrumenttivalikoima kattaa kaikki bändisoittimet: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitarat ja laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille.

Opinnot

Tarjolla on kolme pääpainotusvaihtoehtoa: instrumentti-/laulupainotteiset opinnot, biisintekoon painottuvat opinnot ja musiikkiteknologiaan (äänittäminen, miksaaminen ja masteroiminen, notaatio) painottuvat opinnot. Nämä vaihtoehdot konkretisoituvat yksityistuntien muodossa: musiikkiteknologin yksityistunti on musiikkiteknologian tunti, kitaristi taas saa kitaratunnin. Jokaisella opiskeluviikolla opiskelijalla on sekä pää- että sivuinstrumentin yksityistunti.

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/soul/R’n’B, groove/funk). Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento. Syntyneille demoäänityksille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja.

Pop & Rock -linjalla on käytössään useita treenitiloja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille. Linja tarjoaa ponnahduslaudan musiikkimaailman ammattilaiseksi haluavalle, halusitpa sitten soittaa tai laulaa, esiintyä artistina tai kenties toimia musiikin tuottajana, sanoittajana tai biisintekijänä. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Hakemuksen voit täyttää opiston verkkosivuilla ja lähettää sähköpostin liitetiedostona tai suoraan lomakkeella nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista, kysy lisätietoa suoraan oppilaitokselta yhteydenottolomakkeen kautta. Koulutus oikeuttaa Kelan opintotukeen, mutta ei vähennä mahdollisia tulevia tukikuukausia korkeakouluopinnoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pop & Rock? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vuonna 1899 perustettu Varsinais-Suomen Kansanopisto on Varsinais-Suomen Aikuiskoulutussäätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos Paimiossa. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen sekä kansainvälisyyteen. Lukuvuoden mittaiset opintolinjat tarjoavat valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta kulttuurialalta. Linjoilla voit valmistautua jatko-opintoihin ja vähintään lukuvuoden mittaisesta kansanopistolinjasta saat kuusi...


Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vistantie 37
21530 Paimio

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pop & Rock täytä seuraavat tiedot: