Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yhteiskunta-alan linja

Päivölän opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syyskuussa
   
Lähiopetus
Päivä-monimuotokoulutus
Valkeakoski
Kansanopistot

Yhteiskunta-alan linja

Yhteiskunta-alan linja

Yhteiskunta-alan linja

Päivölän opiston yhteiskunta-alan linjalla sinun on mahdollista opiskella Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot monimuotoisena opintokokonaisuutena, yhteensä 25 op.

Työ- ja organisaatiopsykologia tarjoaa erilaisissa työtehtävissä toimiville, omaa ammatillista osaamista kehittäville, opiskelijoille ja muuten aiheesta kiinnostuneille tukea työelämän muuttuviin tilanteisiin.

Opinnot soveltuvat esimerkiksi henkilöstöhallinnon tehtävissä toimiville, sosiaali- ja terveysalan toimijoille, täydennyskoulutuksesi tai tutkinto-opintoihin sivuaineeksi.

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot (25 op)

Perusopintokokonaisuudessa tutustutaan työssä tapahtuviin psykologisiin prosesseihin. Opinnot suoritettuaan opiskelijalla on yleiskuva työ- ja organisaatiopsykologian keskeisistä perusteorioista ja työhön liittyvistä sisältöalueista kuten johtaminen, työhyvinvointi sekä sosiaaliset verkostot. Lisäksi opinnot antavat mahdollisuuden perehtyä muun muassa digiajan työelämätaitoihin sekä ratkaisukeskeiseen toimintatapaan ja sen soveltamiseen vuorovaikutustilanteissa.

Opinnot koostuvat  lähiopetuksena suoritettavista pakollisista opintojaksoista (15 op), ja vapaasti valinnaisista etäopintojaksoista (10 op). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), joka auttaa opintojen suorittamisessa ja aikatauluttamisessa.

Pakolliset (lähi)opintojaksot

 • Johdatus työ- ja organisaatiopsykologiaan, 3 op
 • Organisaatioiden johtaminen, 3 op
 • Työelämän sosiaalipsykologia, 3 op
 • Työ ja psyykkinen hyvinvointi, 3 op
 • Viestintä ja vuorovaikutus, 3 op

Valinnaiset (etä)opintojaksot

 • Alaisen ja esimiehen työyhteisötaidot, 2 op
 • Digiajan työelämä, 3 op
 • Elinvoimainen organisaatio, 3 op
 • Eri-ikäiset työyhteisössä, 2 op
 • Henkilöstön kehittäminen organisaatiossa, 2 op
 • Kokous ja neuvottelu yhteistyön välineenä, 3 op
 • Oman osaamisen tunnistaminen, 3 op
 • Ratkaisukeskeinen ajattelu ja toiminta, 2 op
 • Työ- ja organisaatiopsykologinen tutkimus I: Tieteellinen tutkimus tutuksi, 2 op

Opintojen toteutus

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopintokokonaisuus sisältää johdattelevia luentoja, reflektoivia ryhmäkeskusteluita ja esimerkkejä käytännön elämästä.

Opinnot sopivat niin jatko-opintoihin valmentautuville kuin täydennyskoulutukseksi työelämäosaajille, jotka työskentelevät organisaatioiden ja henkilöstön kehittämistehtävissä, esihenkilöinä tai joilla on halua lisätä tai päivittää osaamistansa tai suunnittelevat alan vaihtoa.

Perusopinnot ovat monimuoto-opintoja, jossa Moodle-verkkoympäristössä opiskellaan itsenäisesti sekä osallistuen lähiopetusjaksoihin joissa perehdytään jakson keskeisiin aiheisiin ja opitaan vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa. Monimuotoiset opinnot ovat sopiva vaihtoehto niille, joilla ei ole mahdollisuutta suorittaa kokopäiväisiä opintoja esim. kokopäivätyön takia. 

Lähijaksot toteutetaan viidessä osassa aina kahtena peräkkäisenä päivänä, pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin opetusta on klo 15.30–19.45 (5 oppintuntia/ilta). Lähipäivinä on mahdollista ruokailla opiskelijahintaan Päivölän opiston ruokalassa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja oppilaitokselta.

Opintomaksuja voi rahoittaa opintotuella.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskunta-alan linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölä vastaa tämän päivän koulutustarpeisiin! Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide tai arkkitehtuuri – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Yhteiskunta-alan linja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: