Virtaset -opistovuosi oppivelvollisille

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kälviä
Kansanopistot
Virtaset -opistovuosi oppivelvollisille 2022–2023

Virtaset -opistovuosi oppivelvollisille

Virtaset -opistovuosi -koulutuksessa opiskelet erilaisia arkielämässä tarvittavia taitoja ja vahvistat vuorovaikutus- ja sosiaalisia taitojasi. Tavoitteena on, että opintojen jälkeen olet entistä omatoimisempi ja itsenäisempi, saanut lisää itseluottamusta ja itsetuntemusta sekä monta elämystä ja kokemusta rikkaampi.

Koulutuksen kohderyhmä

Virtaset-opistovuosi on tarkoitettu peruskoulun päättäneille vaikeasti vammaisille oppivelvollisille nuorille. Koulutus sopii vaikeasti vammaisille nuorille, jotka:

 • tarvitsevat tukea elämänhallintavalmiuksien ja arjen taitojen vahvistamisessa
 • tarvitsevat oppimisympäristön, jollaista muilla koulutusmuodoilla ei ole tarjoll
 • hyötyvät yhteisöllisyydestä ja henkilökohtaisesta ohjauksesta ja tuesta

Oman opiskelumotivaation lisäksi edellytetään valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä suhteellisen omatoimisesti.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus on kestoltaan yhden lukuvuoden mittainen ja se on opiskelijalle maksuton (opetus, majoitus, ruokailut, oppimateriaalit sekä koulumatkat).

Opiskelu on käytännönläheistä ja tukee opiskelijan omatoimisuutta, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Koulutuksessa opiskellaan muun muassa arjen taitoja, sosiaalisia taitoja, tiedonhankintaa, taideaineita ja työelämässä tarvittavaa osaamista. Opiskeluun sisältyy myös teemaopiskelua esimerkiksi sirkus- ja hoivamaatilaopintojen muodossa.

Opiskelijat ovat aktiivisesti mukana myös erilaisissa hankkeissa ja projekteissa, jotka laajentavat kokemusmaailmaa – joskus ulkomaille saakka. Teemme myös yhteistyötä muiden kansanopistolinjojen kanssa.

Koulutus koostuu yhteisistä sisällöistä sekä oman kiinnostuksen mukaan valittavista opinnoista. Koulutuksen osaamiskokonaisuudet:

1. Opiskelu- ja itsetuntemustaidot
2. Arjen taidot ja elämänhallinta
3. Vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot
4. Yhteisöopinnot
5. Valinnaiset suuntautumisopinnot

 • Äidinkielen ja matematiikan perustaidot ja yleistieto
 • Liikunta ja rentoutus
 • Media
 • Englanti
 • Teemaopinnot
 • Kuvataide ja kädentaidot
 • Teatteri
 • Musiikki
 • Tanssi
 • Työelämä- ja yhteiskuntataidot
 • Internaattiopinnot

Erityislinjoilla työskentelee vastuuopettajia, ohjaaja sekä aineenopettajia. Oman henkilökohtaisen avustajan jokainen palkkaa tarvittaessa itse. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat Soitelta. Omatoimiselle ja itsenäiselle erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle tarjoamme myös mahdollisuuden asua kansanopistolla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Virtaset -opistovuosi oppivelvollisille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutustarjonnastamme on mahdollisuus valita lyhyistä parin päivän mittaisista kursseista aina viiden vuoden mittaisiin koulutuskokonaisuuksiin. Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Opistontie 1
68300 Kälviä

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Virtaset -opistovuosi oppivelvollisille täytä seuraavat tiedot: