Kansanopistot

Kälviä Arts -taidelinjat (kuvataide, esittävä taide)

Keski-Pohjanmaan kansanopisto, paikassa Kälviä
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kälviä Arts -taidelinjat (kuvataide, esittävä taide)

Keski-Pohjanmaan kansanopiston Kälviä Arts-linja on taideopintoja tarjoava vuoden pituinen kansanopistolinja. Opinnot on suunnattu oppivelvollisuusiän ylittäneille (18 v.), taiteesta ja kulttuurista sekä esittävästä taiteesta kiinnostuneille opiskelijoille. Kansanopistolinja ei itsessään anna ammatillista pätevyyttä, mutta valmentaa hyvin alan jatko-opintoihin ja auttaa tutkimaan omaa tulevaisuutta taiteen parissa. Opintoihin on myös mahdollista lisätä erilaisia tutkinnon osia esim. Kasvatus-ja ohjausalan tai Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnoista.

Linjalla on mahdollisuus rakentaa oman näköinen kokonaisuus valitsemalla perusopinnot kuvataiteen tai esittäväntaiteen suuntautumisista ja opiskella lisäksi yhteisistä opinnoista koostuvia monitaiteellisia kokonaisuuksia. Kansanopisto-opinnoissa opiskelijoiden monipuolinen ja yksilöllinen ohjaus ja yhteisöllinen asuminen tukevat elämänhallintaa.

Koulutuksen sisältö

Opintojen rakenne:

Opintojen ohjaus

 • Kaikille opiskelijoille yhteiset ryhmä- ja henkilökohtaiset ohjaustunnit sekä itsenäistä työskentelyä yhteensä 3 ov.

Perusopinnot

 • Opinnoista valittavissa maanantaista perjantaille 20 ov on kaksi suuntautumis vaihtoehtoa kuvataide (piirustus, maalaus, grafiikka ja kuvanveisto) tai esittävätaide (teatteri, tanssi ja sirkus).

Täydentävät /valinnaiset opinnot

 • Perusopintoja voi täydentää joko yhteisötaiteen/osallistavan taiteen opinnoilla tai kehon huollollisten opintojen kursseilla, jotka sijoittuvat aamu ja iltatunteihin yht 5 opintoviikkoa.

Syventävät tai yhteiset opinnot

Perusopintojen lisäksi opiskelijat suorittavat lähinnä kokonaisena projekti viikkona tai viikonloppu kurssina monitaiteista työryhmätyöskentelyä ja erilaisia produktioita (naamioteatteri, varjoteatteri, omakuvatyöpaja, pienoisteatterityöpaja), itsenäisen työskentelyn projektit sekä näyttely ja esiintymistaitojen työpajat. Kokemukseen perustuvia opintoja sekä rakentavat vuoden aikana omia produktioita ja harjoittavat omaa esiintyjyyttä.

 • Työryhmätyöskentely ja produktiot 5 ovItsenäinen työskentely 5 ov
 • Näyttely ja esiintymistaidot 5 ov

Lisäksi kansanopistovuoden aikana on mahdollisuus suorittaa ammatillisia tutkinnon osia tai tutkinnon osia pienempiä kokonaisuuksia tutkinnon perusteiden mukaan.
Esimerkiksi:

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta

 • Ilmaisun ohjaaminen 20 osp
 • Liikkumisen ohjaaminen 15 osp
 • Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen 20 osp
 • Tukea tarvitsevien ohjaaminen 20 osp

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta

 • Kuvallinen ilmaisu ja havainnointi 15os
 • Valokuvataiteen toteuttaminen 15 osp
 • Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen 15 osp

Koulutuksen toteutus

Opiskelu tapahtuu arkipäivisin 25h/vko Keski-Pohjanmaan kansanopiston tiloissa Kälviän keskustassa sijaitsevissa tiloissa. Opintoja on valittavissa vapaavalintaisesti myös joinain viikonloppuina. Opinnot ovat hyvin käytännönläheistä projektiopiskelua, ja teoriaopinnot on sisällytetty oppitunteihin työpajojen yhteydessä. Opiskeluissa otetaan huomioon opiskelijoiden erilaiset elämäntilanteet ja voimavarat ja opintoja voi suorittaa myös omassa tahdissa valitsemalla vain tietyt opinnot omaan lukkariin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Kälviä
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen ja hakuohjeet löydät Keski-Pohjanmaan kansanopiston kotisivuilta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Kansanopistolinja on maksullinen opiskelijoille.

Viikon hinta on 60€/vko (2220€/vuosi) sisältäen opetuksen, opetusmateriaalit ja lounaan opetuspäivinä tai 100€/vko (3700/vuosi) sisältäen asumisen, kolme ruokailua päivässä, opiskelut ja perus materiaalit.

Oppilaille on tarjolla edulliseen hintaan aloituspaketti kuvataiteen tekemiseen (sis. maalit, akvarellipaperia, maaluspohjia, pensselit, luonnoskirja, hiiliä, lyijykynät, puuvärit ja kuivaliidut).

Suorittamalla tutkinnon osia muista Kälviällä tarjottavista opinnoista, opintomaksut hieman alenevat. Koululla voi halutessaan asua asuntolassa ja yli 17 vuotiaat voivat hakea Kelan opintotukea ja asumislisää.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kälviä Arts -taidelinjat (kuvataide, esittävä taide)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1
68300 Kälviä

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutustarjonnastamme on mahdollisuus valita lyhyistä parin päivän mittaisista kursseista aina viiden vuoden mittaisiin koulutuskokonaisuuksiin. Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu