Kansanopistot

Opistovuosi oppivelvollisille – LARP & Vuosi luovasti

Savonlinnan kansanopisto, paikassa Savonlinna
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
9 kuukautta
Aloitus
12 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
9 kuukautta
Aloitus
12 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Opistovuosi oppivelvollisille – LARP & Vuosi luovasti

Opistovuosi oppivelvollisille

Vietä vuosi luovasti!

Voit opintovuoden aikana uppoutua larppauksen maailmaan tai muuhun luovaan tekemiseen – jos sopivan vaihtoehdon valinta mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lue alta lisää molemmista vaihtoehdoista.

Larp-opisto oppivelvollisille

Larp-opisto-opistovuosi on peruskoulusta valmistuneen nuoren oma vuosi, jonka aikana nuorella on aikaa pohtia tulevaisuuden suunnitelmiaan kannustavan yhteisön tuella. Kansanopisto on ympäristönä yhteisöllinen ja yksilölliset tarpeet huomioiva.  

Larp-opistoopintovuodessa larp-elementit tukevat opiskelua ja rakentavat koko lukuvuoden kestävän narratiivin, johon opiskelijat osallistuvat roolihahmoilla, jotka kehitetään yhdessä opiskelijoiden kanssa. Opistolle rakentuu narratiivin maailmaa tukevia elementtejä kuten rekvisiittaa, lavasteita tai rooliasuja.  

Opetus ja valinnaiset toiminnat sidotaan narratiiviin kiinnostavilla tavoilla. Opiskelun ohella tutustutaan myös varsinaisiin larppaamiseen liittyviin taitoihin aina ilmaisusta tunnetaitoihin, käsitöihin ja larppaamisen sukulaisharrastuksiin. 

Larp-opisto toimii sisäoppilaitosmallilla. Larp -opisto on turvallinen, tiivis yhteisö, jossa mukavaa toimintaa yhdessä jatketaan vielä opetuspäivän jälkeenkin.  

Opinnot avaavat opiskelijoille mahdollisuuden tulla osaksi laajempaa larp-harrastusyhteisöä ja antaa mahdollisuudet lähteä harrastamaan ja järjestämään toimintaa omaehtoisesti opistovuoden jälkeen. Larppaaminen on kollaboratiivisena taidemuotona riippuvainen harrastajista, jotka lähtevät itse tekemään tapahtumia ja siihen liittyvät taidot (tapahtumanjärjestys, budjetointi, viestintä) ovat yleishyödyllisiä taitoja myös muissa harrastuksissa ja työelämässä. 

Vuosi luovasti oppivelvollisille

Vuosi luovasti -opistovuosi koostuu yhteisistä opinnoista ja valinnaisista opinnoista, joissa opiskelija valitsee kolmen painotuksen välillä. Vaihtoehtoina ovat:

1. kuvataide ja kädentaidot
2. musiikki ja media
3. näytteleminen ja kirjoittaminen

Varsinaisten koulupäivien lisäksi opistolla on mahdollisuus monipuoliseen omatoimiseen ja ohjattuun iltatoimintaan yksin tai yhdessä, osana turvallista yhteisöä. Vuosi luovasti -opinnot voivat limittyvät opiskelijan oman mielenkiinnon mukaan osaksi Larp-opistoa.

Opinnot tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden syventyä rauhallisessa ympäristössä tutkimaan ja kokeilemaan luovasti. Se toimii ponnahduslautana jatko-opintoihin ja harrastamiseen. Rinnalla toimiva larp -opisto mahdollistaa oman osaamisen kehittämisen osana kollaboratiivista toimintaa ja rohkaisee mukaan tekemään tapahtumia ja oppimaan siihen liittyvät taitoja (tapahtumanjärjestys, budjetointi, viestintä), jotka ovat yleishyödyllisiä myös muissa harrastuksissa ja työelämässä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Savonlinna
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Hakemus täytetään ja lähetetään sähköisesti oppilaitoksen omilla kotisivuilla. Koulutukseen on jatkuva haku.

Kustannukset

Oppivelvollisille opiskelu on kokonaan maksutonta.

Kirjaamismaksu 15 €
Kun opiskelu alkaa opistolla. Kertamaksu

Opistolla asuvana saat:
Opetuksen, aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Opistovuosi oppivelvollisille – LARP & Vuosi luovasti? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Savonlinnan kansanopisto
Opistokatu 1
57600 Savonlinna

Savonlinnan kansanopisto

Pienenä oppilaitoksena voimme panostaa opiskelun henkilökohtaistamiseen ja yksilöllisiin opintopolkuihin. Meillä on satsattu jokaisen opiskelijan kohtaamiseen tarpeineen. Oppilaitoksen toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen osallistuu koko yhteisö, myös opiskelijat. Olemme yhtä suurta perhettä, arjessa ja juhlassa. Tyytyväisyyskyselyt osoittavat, että opiskeluilmapiiri opistollamme on välittävä,...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonlinnan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu